Díszpolgári címet és emlékérmet adnak át Pilisvörösváron

09:13 | 2018 09. 25.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

A Pilisvörösvár Város Díszpolgára cím és a Pilisvörösvárért emlékérem alapításáról még 1993-ban született önkormányzati rendelet azzal a céllal, hogy az önkormányzat a település lakosságáért példamutatóan munkálkodó személyek tevékenységét elismerje, életüket a közösség elé példaképül állítsa, s nevüket az utókor számára is megörökítse. A rendelet szerint évente egy rendes és egy posztumusz díszpolgári cím, valamint két Pilisvörösvárért emlékérem adományozható.

A kitüntető díjakra vonatkozó ezévi javaslatokat 2018. július 31-ig, írásban lehetett benyújtani az önkormányzathoz. Díszpolgári címre két javaslat, posztumusz díszpolgári címre szintén két javaslat, Pilisvörösvárért emlékéremre három javaslat érkezett. A javaslatokat az Oktatási-, Kulturális- és Sportbizottság értékelte és véleményezte, majd a javaslatok a Képviselő-testület elé kerültek döntésre.

A Képviselő-testület döntése alapján díszpolgári címben részesül dr. Manherz Károly germanista, egyetemi oktató; posztumusz díszpolgári címet kap gróf Karátsonyi Guido, Vörösvár egykori kegyura; Pilisvörösvárért emlékéremben részesül a Breier Fogászat és Egészségközpont, valamint a Tácsik Pékség és Cukrászda.

A díjakat a kitüntetetteknek az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett városi ünnepségen Gromon István polgármester úr adja majd át a Művészetek Házában.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: ,