Elismerésben részesülnek a Pilisvörösváron dolgozó orvosok

08:52 | 2020 07. 29.

Kategóriák: Egészség, Fő kiemelt, Önkormányzati Hírek

Pilisvörösvár Város Önkormányzata a 23/2020. (VII. 24.) önkormányzati rendeletében megalapította a Dr. Réthy Zoltán-díjat az egészségügy területén végzett munka elismerésére – tájékoztat dr. Fetter Ádám polgármester. 

Az idősebbek még emlékezhetnek Dr. Réthy Zoltánra, a kiváló orvosra, aki öt évtizeden át szolgálta a vörösvári betegeket. A díj az egészségügyben tartósan kiemelkedő eredményességgel Pilisvörösváron dolgozó személynek adható.

A rendelet hatálya a Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Szakorvosi Rendelőintézetében foglalkoztatott orvosokra és egészségügyi dolgozókra, valamint Pilisvörösvár közigazgatási területén a város egészségügyi alapellátását biztosító háziorvosokra, házi gyermekorvosokra, fogorvosokra, asszisztensekre, a védőnői szolgálat munkatársaira és az iskolaorvosokra terjed ki.

A díj azon személyek részére adható, akik Pilisvörösvár egészségügyében legalább 5 évet szolgáltak, akik erkölcsi tisztességgel, emberi megbecsüléssel rendelkeznek és a szakmájukban kimagasló teljesítményt értek el. Nyugdíjba vonulás, szakmai, családi okokból való eltávozás alkalmából, egész életmű elismeréseként is adható.

Kimagasló teljesítménynek számít különösen:

  • az egyszeri jelentős eredmény (pl.: tudományos felfedezés, vizsgálati módszer kidolgozása, önfeláldozó tevékenység)
  • a pilisvörösvári egészségügyért elért kimagasló fejlesztés, vezetés, vagy országos elismerés.

Az Önkormányzat évente 2 díjat adományozhat, amelyből az egyik díjat orvos, a másik díjat pedig a (2) bekezdésben meghatározott egyéb egészségügyi dolgozó kaphatja meg.

A díj adományozására és odaítélésére javaslatot tehet bármely önkormányzati képviselő, az Önkormányzat bizottsága, bármely helyi egyesület és társadalmi szervezet és bármely magánszemély. A kitüntetéseket a rendelet szerint 2021-től minden évben a július 1-jei Semmelweis-napon adják át.

Mivel a díj átadása az idén kivételesen az október 23-i városi ünnepségen lesz, a javaslatokat legkésőbb 2020. augusztus 30-ig a polgármesternek címezve kell írásban előterjeszteni.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , , , , ,