Eltűnhetnek az illegális hulladéklerakók Vörösváron?

17:21 | 2019 01. 29.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) nyilvános pályázati felhívást tett közzé az önkormányzatok számára „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” címmel, melyen a település is részt vesz – tájékoztat a vorosvarihirek.hu. 

A pályázaton való részvétel lehetőségét a pilisvörösvári képviselő-testület január 24-i ülésén tárgyalta meg, s egyhangúlag támogatta azt. Az elmúlt években sikerült jelentősen csökkenteni településen az illegális hulladéklerakatok számát, de jelenleg is van négy ilyen lerakat önkormányzati területeken:

a „Bende tanya” bejáratánál, a Háziréti-tóhoz vezető út mellett, a Fogoly utca végén és a Pilisszántói felé vezető út mellett lévő karsztkút előtti területen.

Az önkormányzat az ezeken a területen lévő lomtalanítási és építési sitt összegyűjtésének és elszállításának támogatására nyújtotta be a pályázatot.

A pályázatban a hulladék elszállításának és kezelésének költségei számolhatók el. Pályázatot benyújtani kizárólag önkormányzati vagy állami tulajdonú terület megtisztítására lehet. 

A Műszaki osztály becslése alapján a fenti illegális hulladéklerakók felszámolása 1.500.000 Ft költséggel járna. Ez az összeg tartalmazza a konténerbérlés, a szállítás és az ártalmatlanítás költségét, valamint az esetleg szükséges munkagép bérleti költségét.

A pályázatot az önkormányzat 2019. január 28-án benyújtotta.

(vorosvarihirek.hu)

Címkék: , , ,