Felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket Vörösváron

11:14 | 2019 07. 26.

Kategóriák: Fő kiemelt, Önkormányzati Hírek

Megkezdődött az a részben pályázati forrásból finanszírozott önkormányzati hulladékgyűjtési projekt, amelynek keretében több olyan területet tisztítanak meg, ahol nagyobb mennyiségű illegálisan lerakott hulladék szennyezi a környezetet.

A munkát a Városgondnokság és a Kertészeti Csoport munkatársai a Szent Erzsébet Otthon alatti területen kezdték, ahol sikeresen eltüntették a szeméthalmot.

Július 19-én a Pilisszántó felé vezető úton, a „Bende tanya” bejáratánál lévő terület egy részét már megtisztították, s a munkagép segítségével eddig 2 db 8 m3-es és 1 db 10 m3-es konténert töltöttek meg az illegálisan lerakott hulladékkal.

Tovább folytatódtak a munkák, s sajnos még további konténereket kell megtölteni a helyszínen lévő szeméthalom. Az akció kiterjed a Háziréti-tóhoz vezető út mellett, valamint a Kopár parkolóban és a szennyvíztelep környéken kialakult nagyobb illegális hulladékkupacokra is.

Az önkormányzatnak folyamatos feladatot ad az illegális hulladéklerakók felszámolása, melyre jelentős összegeket kell költenie a városnak. Pozitívum, hogy idén sikeres pályázat útján az önkormányzat mintegy 1,4 millió forintos támogatást kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a hulladéklerakók felszámolásához. A pályázaton elnyert összeghez az Önkormányzat még saját forrást is biztosít, így nyílik lehetőség a mostani akció keretében több helyszínt megtisztítani az illegálisan lerakott hulladékól. A megtisztított területeket fokozott figyelemmel kíséri majd a hatóság.

Reményeink szerint a nyár végével telepítendő közterületi térfigyelő kamerarendszer is növeli majd a szemetelők elleni harc eredményességét.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , ,