Így változik a parkolási rend Pilisvörösvár Fő utcáján

08:59 | 2020 01. 28.

Kategóriák: Fő kiemelt, Önkormányzati Hírek

Mindössze két óra parkolási idő engedélyezett április 1-jétől a pilisvörösvári Fő utca egy szakaszán, tehát a 10-es út mentén – derül ki a Vörösvári Hírek hétfői hírcsokrából. A település vezetői korábban a közösségi oldalakon kérték ki a lakosság véleményét arról, hogy mi lenne jó megoldás arra, hogy sokan akár egész napra is az említett parkolóhelyeken hagyják a kocsijukat, ezzel a környék üzleteiben vásárlóknak nincsen hol megállniuk. Megszületett a megoldás, ami egy próbarendszer lesz a Szabadság utca és Bem utca között, illetve a Fő tér hivatal előtti részén.

“Az 2020. április 1-jével életbe lépő rendelkezés célja, hogy 2 órában maximalizálják az egy helyben történő várakozás idejét, annak érdekében, hogy a lakosok ne használják ezeket a helyeket P+R parkolóként” – olvasható a városi oldalon. A pontos szabály a “Parkoló tárcsával működő, korlátozott időtartamú parkolási rendszer kialakításáról” szóló 1/2020. (I. 24.) önkormányzati rendeletben jelent meg.

A Fetter Ádám vezette önkormányzat azt ígéri, hogy ha a rendszer beváltja a hozzáfűzött reményeket, a későbbiekben kiterjesztik azt az iskolák környékére is.

A város vezetőségének tehát még két hónapja van arra, hogy kialakítsa és átültesse a rendszert gyakorlatba, hiszen a meghozott szabályok csak akkor érnek valamit, ha azt be is tartatják. Ha azonban mindez működni fog, akkor vélhetően tényleg több parkolóhelyet találnak majd a vásárlók a Fő utcában.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,