Kik részesüljenek kitüntetésben Pilisvörösváron?

11:13 | 2020 05. 18.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

A város lakosságáért példamutatóan munkálkodó polgárok tevékenységének elismerésére az önkormányzat még 1993-ban a Pilisvörösvár Város Díszpolgára cím és Pilisvörösvárért emlékérem alapításáról és adományozásáról döntött. Azóta minden évben, az október 23-i ünnepség keretében átadásra kerülnek e megtiszteltető címek. A hatályos rendelet szerint egy rendes és egy posztumusz díszpolgári címet, valamint két Pilisvörösvárért emlékérmet adományozhat az önkormányzat.

Javaslatot tehet bármely helyi egyesület, társadalmi szervezet és magánszemély, írásban, rövid indoklással. A javaslatot legkésőbb 2020. július 31-ig a Polgármesternek címezve kell előterjeszteni.

„Pilisvörösvár Város Díszpolgára” cím azon pilisvörösvári polgárnak adható, aki

  • a lakosság szolgálatában (közszolgálatban),
  • a város fejlesztésében,
  • az oktatás-nevelés, közművelődés és egészségügy terén,
  • a város kulturális- és sportéletében

hosszú időn keresztül kiemelkedően eredményes, önzetlen, áldozatos, maradandó munkát végzett.

„Pilisvörösvárért” emlékérem azoknak a magánszemélyeknek, csoportoknak, egyesületeknek, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek

  • a város társadalmi-, gazdasági-, szociális-, kulturális- és sportéletének bármely ágazatában (közigazgatás, oktatás-nevelés, zene, tánc, képzőművészet, irodalom, egészségügy, szociális gondozás, tudományos élet, testnevelés és sport, közbiztonság, katasztrófavédelem stb.) az adott évben kiemelkedően hasznos munkát végeztek, ill. maradandó eredményt értek el.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , ,