Közösségi parkot alakítanak ki a pilisvörösvári Búcsú téren

10:36 | 2021 09. 07.

Kategóriák: Al kiemelt, Önkormányzati Hírek

Közösségi park, játszótér, korszerű parkolók tervezésére adott megbízást az önkormányzat a Búcsú téren – olvasható a település honlapján

A Búcsú téren jelenleg mező és burkolat nélküli parkoló található, a városvezetés azonban szeretné a jövőben korszerűsíteni, felújítani és közösségi funkciókkal felruházni, megtölteni. 

Az önkormányzati közlemény szerint a téren ifjúsági parkot fognak létrehozni egy szabadtéri színpaddal. A területre ivókutat, akadálymentes nyilvános mosdót, padokat, szemeteseket, árnyat adó fákat telepítenének, sétálóösvényeket építenének.

A Búcsú teret jelenleg az orvosi rendelőhöz érkezők parkolóként használják. A rendezést követően 32 személyautó parkolására alkalmas kulturált, térköves parkoló és átvezető szilárd burkolatú út is épülhet majd közvilágítással.

A tájkoztatás szerint a Búcsú tér korszerűsítése, valamint a közelmúltban elnyert pályázati pénzből megvalósuló rendelőfelújítás is összekapcsolódna. A parkolóból ugyanis akadálymentes feljáró és lépcső vezetne az orvosi rendelőkhöz.

(Címlapkép: Google térkép)

Címkék: , , ,