A példamutató solymári fiatalok kitüntetésben részesülnek

10:32 | 2019 02. 12.

Kategóriák: Önkormányzati Hírek

Solymár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 21/2018. (XI.29.) számú rendelete értelmében Solymár Kiváló Tanulója, Solymár Kiváló Diáksportolója, Ifjúsági Közösségi Munkáért kitüntetéseket adományoz a fiatalok példamutató eredményeinek elismeréséül.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön által vezetett intézményben, szervezetben is van olyan diák, akit szorgalmával, sport és/vagy tanulmányi eredményével, közösségi munkájával jó példát mutat diáktársainak, dicsőséget szerzett iskolájának, illetve a településnek, és az alábbi feltételeknek is megfelel, úgy 2019. február 15-ig juttassa el javaslatát a formanyomtatványon Solymár Nagyközség Önkormányzatához (2083 Solymár, József Attila u. 1.).

A javasolt személyeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

Solymár Kiváló Tanulója

„Solymár Kiváló Tanulója” kitüntetés annak a gyermeknek adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:

 • állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója,
 • tanulmányi évei alatt folyamatos szorgalmas munkájával kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt ért el,
 • fővárosi, megyei, országos vagy nemzetközi szinten tanulmányi, kulturális, művészeti versenyen 1-5 közötti helyezést ért el,
 • kiemelkedő tanulmányi eredményével, példamutató magatartásával dicsőséget szerzett a településnek illetve iskolájának.

Solymár Kiváló Diáksportolója

„Solymár Kiváló Diáksportolója” kitüntetés annak a gyermeknek adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:

 • állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója,
 • magatartásával, tanulmányi és sport teljesítményével jó példát mutat diáktartásainak,kiemelkedő sporttevékenységével dicsőséget szerzett a településnek illetve iskolájának.

Ifjúsági Közösségi Munkáért díj

„Ifjúsági Közösségi Munkáért Díj” kitüntetés annak a fiatalnak adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:

 • állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója, civil szervezet vagy kulturális közösség tagja,
 • még nem töltötte be a 35. életévét,
 • meghatározó szerepet tölt be a közösség életében,
 • magatartása és szorgalma példaértékű társai számára,
 • legalább két éve folyamatosan részt vesz a közösség szervezésének munkájában.

Solymár Kiváló Tanulója, Solymár Kiváló Diáksportolója kitüntetések esetében a javaslathoz mellékelni kell a tantestület, az intézményi tanács és a diákönkormányzat véleményét, míg az Ifjúsági Közösségi Munkáért díjra az érintett szervezet egyetértésével küldhető el a jelölés.

Elismerések tekintetében a díjazottak díszoklevélben és maximum 50.000,- Ft, azaz ötvenezer forint értékű jutalomban részesülnek. A díjakat Solymár Nagyközség Önkormányzatának hivatalos ünnepségének keretében, március 15-én adja át a polgármester.

(solymar.hu)

Címkék: , ,