Újabb bölcsőde épülhetne Pilisvörösváron

11:06 | 2020 05. 06.

Kategóriák: Fő kiemelt, Gyereksarok, Önkormányzati Hírek

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat megbízásából elkészült egy új, négy csoportszobás bölcsőde terve, mely az Akácfa köznél épülhetne fel. Az új önkormányzat célja, hogy a beruházási terveit a lehetőségekhez mérten minél több pályázati forrásból valósítsa meg – tájékoztat a Vörösvári Hírek.

“A Magyar Falu Program mintájára jelenleg kidolgozás alatt van a Magyar Kisváros Program az 5000 fő fölötti lakosságszámú városok számára, és bízunk benne, ennek keretében is lesz lehetőségünk pályázni. Feltétel azonban minden bölcsődeépítési pályázatnál, hogy már benyújtáskor kell rendelkezni jogerős építési engedéllyel vagy legalább azt kell tudni igazolni, hogy megindult az engedélyezési eljárás” – áll a közleményben.  Az önkormányzat szeretné fejleszteni a bölcsődei ellátást, és ahhoz, hogy egy következő bölcsőde építési pályázaton indulhasson, szükségessé vált egy új, jogerős építési engedélyes terv elkészíttetése. Dr. Fetter Ádám polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület ajánlatkérési eljárás után február végén döntött a tervező kiválasztásáról, s a tervek április végére el is készültek.

Az Akácfa köznél lévő, 3.200 m2-es ingatlanra felépítendő bölcsőde terveit a legkedvezőbb ajánlatot adó Csikós Terv Építésziroda Kft. készítette el. Az önkormányzat egy formailag és tartalmában költséghatékony épület tervezését kérte, benne tálalókonyhával, lehetőleg belső parkolókkal és energetikailag korszerű szerkezetek alkalmazásával. Az Akácfa köznél fekvő, 100%-ban önkormányzati tulajdonú telek, a volt okmányiroda és parkoló területe. A telek méretében, tájolásában, közművesítettség tekintetében jól kihasználható lenne erre a funkcióra.

A Csikós Terv Építésziroda Kft. örömmel számolt be facebook oldalán a feladatról: „Nagy lelkesedéssel és odaadással estünk neki a feladatnak és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a rendelkezésre álló kevés idő ellenére (kb. 1 hónap) kilenc szakág koordinálása mellett a funkcionálisan egyáltalán nem egyszerű objektumot sikerült pontosan határidőre elkészíteni és feltölteni az ÉTDR-be engedélyezésre.

A cél az volt, hogy a gazdasági okoknál fogva egyszerű és szigorú tömegformálás ellenére is, bárki közelít az épülethez, akár gyerek, akár felnőtt, érezze azt a fajta vidámságot, amit a gyerekekkel való foglalkozás sugall. Ezt a lehető legegyszerűbb eszközök alkalmazásával igyekeztünk elérni és őszintén reméljük, hogy ez a szándék sikeres lesz. Köszönjük a lehetőséget!”

 

 

Címkék: , , ,