Legyen színesebb a pilisvörösvári aluljáró! Szavazz Te is!

18:48 | 2018 05. 01.

Kategóriák: Al kiemelt, Pályázatok

A Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület (TEVÖ) benevezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület let’s colour nevű pályázatára, melynek célja, hogy egy adott község elszürkült, leromlott beltéri vagy kültéri falfelülete színekkel újravarázsolódjon.

A helyi egyesület a pilisvörösvári aluljárót szemelte ki, és a tegnapi napon már be is regisztrálta a rendszerbe. Ahhoz, hogy valóban színessé váljon Pilisvörösvár egy része, nem kell mást tenni, mint a letscolour.hu weboldalon szavazni.

A TEVÖ bemutatkozója a pályázat honlapján:

Egyesületünket, a Tegyünk Együtt Vörösvárért egyesületet (TEVÖ), azzal a céllal alapítottuk közel 1,5 éve, hogy elősegítsük városunk, Pilisvörösvár infrastrukturális, közéleti, kulturális, közösségi fejlődését. Tevékenységeink között szerepel kulturális, sport, szabadidős tevékenységek szervezése, a lakosság mozgósítása, lelkesítése különböző kezdeményezésekben, megmozdulásokban.

Kisfilmünkkel próbáltunk betekintést nyújtani mindennapjainkba.

Városunk a pilisi hegyekkel körülvett medencében, egy csodálatos környezetben fekszik, azonban az itt áthaladó 10-es főút hatalmas (napi 22-23 ezer átmenő gépjármű) forgalma szürke fátyolként terül a városra. A közelmúltban korszerűsített Budapest-Esztergom vasútvonal kapcsán létesített vasúti aluljáró és támfallal határolt parkoló egy hatalmas szürke betonrengeteg a városunk központi részén, ami esztétikailag tovább rombolja az áthaladó forgalom miatt egyébként is zsúfoltnak tűnő városképet és nyomasztólag hat az itt elő, naponta ingázó, illetve az itt átutazó emberek ezreire.

A pályázat segítségével megfesthetnénk városunk jelképét a Rotburgot, ami egy vörös palánkvár volt, továbbá helyet kaphatna városunk címere is, de a helyi nevezetességeket is megjeleníthetnénk, vagy a sváb hagyományok jellegzetességeiből is mutathatnánk egy kis ízelítőt. A parkolót határoló vasút támfala kiváló felületet nyújt mindehhez.

Az aluljáró falain elhelyezett festmények lehetővé tennék, hogy több irányból is látható legyen városunk legújabb büszkesége. Pilisvörösvár ma egy szürke település, vissza szeretnénk adni a színt, amit az elnevezése is sugall.

Működésünk során kiváló kapcsolatot alakítottunk ki az iskolákkal, óvodákkal, helyi egyesületekkel, klubokkal. Velük összefogva, közösen szeretnénk megvalósítani ezen célunkat is. A sikeres pályázat adta lehetőségek a fentiek alapján hozzásegítenék a lakosokat városuk szebbé tételéhez és a helyi adottságokhoz mérten egy kellemesebb környezet kialakításához.

Szavazz Te is!

A szavazáshoz először regisztrálni kell a letscolour.hu oldal jobb felső sarkában található “regisztráció” linkre kattintva. Ha az aktiválás sikeres volt,  nincs is más dolgunk, mint akármelyik nap (vagy akár minden nap) visszatérni az oldalra (május 20-ig), és az oldalra történő belépés után megnyomni a kedvelt pályázatunknál található szavazok gombot.

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,