EB negyedik lett Fetter Erik

10:25 | 2021 09. 13.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Vas Kata Blanka ezüstérmét követően Fetter Erik is káprázatos teljesítménnyel rukkolt elő, éppenhogy csak lemaradva a dobogóról, az előkelő negyedik helyen zárta a huszonhárom éven aluli fiúk mezőnyversenyét a trentói országúti Európa-bajnokságon.

Az olaszországi Trentóban zajló országúti Európa-bajnokság negyedik versenynapján került sor a huszonhárom éven aluli fiúk mezőnyversenyére. A várost körülölelő körpályán tíz kör, azaz 133,6 kilométer várt a közel százötven indulóra, minden körben megmászva a Povo 3,6 kilométer hosszú, átlagban 4,9%-os meredekét. A mezőnyben Fetter Erik mellett Karl Ádám is ott volt.

A táv feléig viszonylag nyugodt tempóban zajlódtak az események, ekkor az olasz Gabriele Benedetti próbálkozott támadással, sajnos Karl Ádám is ekkor szakadt le a főmezőnyről. Az itáliai kerekest azonban nem sokkal később megfogta a körről-körre egyre fogyatkozó élboly.

A verseny utolsó harmadához közeledve már Fetter Erik is egyre többet mutatta magát, egy alkalommal még akcióval is próbálkozott, ám a folyamatos ellenkontráknak köszönhetően érdemben elszakadnia csak a svájci Alexandre Balmernek, majd a belga Lennert van Eetveltnek sikerült.

Az utolsó körben egy hat fős csoport indult el van Eetvelt után, benne Erikkel, aki miután utolérték a belga kerekest, elsőként fordult az utolsó kilométeres kapunál, ám a győzelemért zajló sprintet végül az egykori cyclo-cross legenda fia, a belga Thibau Nys nyerte az olasz Filippo Baroncini és a spanyol Juan Ayuso előtt. Fetter Erik éppenhogy csak lemaradva a dobogóról a negyedik helyen zárt. Karl Ádám sajnos nem ért célba.

(veol.hu, fotó: Photo Gomez Sport)

 

Címkék: , ,