Fetter Erik erős versenyző lesz edzője szerint – Új csapatban folytatja a pilisvörösvári kerékpáros

17:45 | 2020 01. 21.

Kategóriák: Sport

Két magyar kerékpáros is csatlakozott a 2020-tól Kometa-Xstra Cycling névre váltó kontinentális csapathoz. Dina Márton már korábban, a 2019-es Tour de Hongrie előtt bekerült a csapatba, és a Villafranca de Ordizia GP-n, valamint a Vuelta a Burgos-on is részt vett. Fetter Erik az idei, 2020-as szezonra igazolt le az Alberto Contador Alapítvány gárdájához a Pannon Cycling Teamtől.

A bringasport.hu híre szerint Fetter Erik újoncként igazán élvezte ezeket az edzőtáborokat Oliva Novaban: “Hihetetlen a hely, a hőmérséklet tökéletes, a környéken nagyszerű a kerékpáros légkör. Edzés közben World Tour csapatokkal is találkoztunk. Azt hiszem, megtettük, amit meglehetett ebben a 10 napban az edzőtábor során. Az első napok természetesen kissé furcsák voltak. Most tekertünk először együtt, csapatként, azt hiszem, mindenki kíváncsi volt egymásra. Napról-napra jobb volt a csapatszellem: a kerékpáron és azon kívül is sok jó beszélgetés és nevetés zajlott le, például a napi étkezés során az Oliva étteremben, ahol az étel rendkívül finom volt. Már nagyon várom a következő, januári edzőtábort.” – mondta Erik.

Carlos Barredo, a Kometa-Xstra Cycling Team edzője így nyilatkozott a két magyar kerékpárosról: “Márton már a csapat tagja volt, bár én még nem dolgoztam vele. Meglepett a teherbírása a kerékpáron; élvezi az összes edzést, minden ismétlést, minden sorozatot. Szinte vissza kell fogni őt, hogy lassítson, mert ha rajta múlik, mindent teljes erőbedobással végez. Bizonyos területeken van fejlődési lehetősége, idén egyébként is nagy hangsúlyt fektetünk az erőnléti edzésekre, amely nem tartozik Márton kedvencei közé. Ebben a vonatkozásban Erik teljesen más, látszik, hogy ő elmélet orientált, valamint tiszta, keleti iskolarendszerű a hozzáállása, tökéletes a technikája. Erik egy nagyon fiatal kerékpáros, de nagyon sok megtett kilométert tudhat maga mögött, és rengeteg a fejlődési lehetősége. Meglepett milyen profin viselkedik a kerékpáron, hogy tudatosan étkezik, hogyan gondoskodik a hidratációról, és ahogyan együtt mozog a csapattal. Az az igazság, hogy mind Márton, mind pedig Erik fontos és erős versenyző lesz az idei csapatban.”

Hamarosan újabb edzőtáborra indul Márton és Erik a csapattal, 2020. január 27-én pedig hivatalosan is megtartják a Kometa-Xstra Cycling Team bemutatkozását az Oliva Nova Beach & Golf Resortban.

(bringasport.hu)

Címkék: , , ,