FociFesztivál lesz Telkiben augusztus 27-én

07:20 | 2011 08. 05.

Kategóriák: Sport

FociFesztivált rendeznek Telkiben augusztus 27-én, szombaton. A rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők, s bíznak benne, hogy több ezren részt vesznek majd a programokon, melyek között helyet kap majd többek között a gombfoci, a csocsó, a freestyle foci, sőt még a futsal is.

FociFesztivált rendeznek Telkiben augusztus 27-én, szombaton. A rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni a szervezők, s bíznak benne, hogy több ezren részt vesznek majd a programokon, melyek között helyet kap majd többek között a gombfoci, a csocsó, a freestyle foci, sőt még a futsal is.

Programok:

A FociFesztiválon várhatóan több ezren fognak majd találkozni a vendégek egy helyen és időben a magyar labdarúgás minden jelentős résztvevőjével. Ezen a különleges napon a programoknak, kiállítóknak köszönhetően a családok és a fiatalok egyaránt megtalálják a számukra értékes sportolási lehetőséget, kikapcsolódást, szórakozást!

A gyermekek számára külön pályán biztosítanak majd focizási és egyéb aktivitási lehetőséget, a lelkes csapatok kipróbálhatják magukat az edző- és strandfoci pályákon is, ahol a válogattak edzeni szoktak. Lesznek közönségtalálkozók, kiállítások, helyet kap a gombfoci, a csocsó, a számítógépes foci is egy-egy sátorban. Lesz futsal és freestyle, 11-es rúgó verseny és dekázó bajnokság. A www.focifesztival.hu oldalon a szervezők várják azon csapatok jelentkezését, akik szívesen játszanának egy kispályás meccset azokon a pályákon, ahol a válogatott edz.

Természetesen azokra a hölgyekre is gondoltak, akiket kevésbé érdekel a labdarúgás, hiszen egyedi programokkal kialakított „női megőrzőben” várhatják meg, amíg a hozzátartozójuk kipróbálja magát a játéktereken.

A magyar futballban ritka a személyes kapcsolat a sportág szereplői és a szurkolók között. Ezért a FociFesztivál keretén belül minden klubnak, egyesületnek, akadémiának külön megjelenési lehetőséget biztosítunk: sátorutcát alakítunk ki, ahol minden résztvevő egyedileg berendezheti saját stílusának és elképzeléseinek megfelelően a kiállítóhelyét.

A rendezvény kétségkívüli legizgalmasabb eseménye két labdarúgó mérkőzés lesz. A Dunai Antal által vezetett 1996-os atlantai olimpiai válogatott csapat 15 éves évfordulóját ünnepli Telki centerpályáján, ellenfelük egy népszerű énekesekből, sportolókból, színészekből, közéleti szereplőkből összeállított csapat lesz.

Az 1986-os mexikói labdarúgó világbajnokságon szerepelt válogatott pedig 25 éves jubileumát ünnepli majd pályára lépésével. Ez a csapat járt utoljára futball világeseményen a magyar színeket képviselve, így hát méltó ünneplés jár majd nekik a FociFesztiválon. Augusztus 27-i ellenfél csapat kiléte egyelőre még titkos.

A FociFesztivál minden évben egy sportágat fog vendégül látni, idén a rendezvényre a sakk sportot hívtuk meg. A sakk-sátor programjának szervezését Kállai Gábor nemzetközi nagymester vállalta. A sakkprogram kiemelt vendége Simen Agdestein nagymester lesz, aki a világ egyik legreményteljesebb fiatal sakkozója, Magnus Carlsen nevelő edzője, és aki egyaránt volt norvég sakkbajnok és norvég futballválogatott.

A rendezvényre a belépőjegy 500 ft, mely jótékony célokat szolgál!

Helyszín:

Globall Football Park Sporthotel**** – 2089 Telki, Szajkó utca 39.

Bővebb információ:

Faltusz Viktória (szervező – faltusz.viktoria@gmail.com),

http://www.focifesztival.hu
http://www.facebook.com/focifesztival?ref=ts

(Sport-szelet.hu, Focifesztival.hu nyomán Varkapu.info)
 

Címkék: , ,