Giro d’Italia – Fetter Erik elégedett, és pozitív emlékekkel zárta a versenyt

10:00 | 2022 05. 31.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Saját maga eredményével elégedett és pozitív élményekkel, emlékekkel zárta pályafutása első Giro d’Italiáját az olasz országúti kerékpáros körversenyen összetettben 83. helyen záró Fetter Erik, az EOLO-Kometa versenyzője.

A 22 éves magyar időfutambajnok a közmédiának azt nyilatkozta, úgy érzi, “kihajtotta” magát, olyan eredményeket ért el, amelyeket előzetesen szeretett volna, ráadásul a csapata is teljes mértékben elégedett volt a teljesítményével.

“Előzetesen azt hittem, hogy nem fogom ilyen jól bírni, vagy hogy a harmadik héten már a túlélésért fogok küzdeni, de szerencsére nem ez történt, sőt, egyes szakaszokon még sikerült is szépeket mennem”

– mondta Fetter, hozzátéve, hogy minden nap várta a rajtot, mert folyamatosan új kihívással került szembe, s talán ez az oka annak, hogy végül nem is érezte “annyira hosszúnak” karrierje első háromhetes viadalát.

“Ez egy nagyon jó és hasznos tapasztalat volt, szakaszgyőzelemhez, vagy jobb összetett eredményhez biztos, hogy még többet és keményebben kell dolgozni, de ez motivációként hat rám”

– fogalmazott a bringás, aki azt is elárulta, hogy napról napra változott a csapatban betöltött szerepe, valójában “minden nap meglepetés várt a csapatmegbeszélésen, amikor kiosztották a feladatot mindenkinek”.

“Egyet sem tudnék külön kiemelni, mindegyiknek megvolt a maga szépsége, és úgy érzem, hogy mindegyiket sikerült is teljesítenem. Vincenzo Albanese szakaszon elért harmadik helyezésében nagyobb feladatom volt, azon az etapon kulcspillanatokban kellett gondoskodnom arról, hogy megfelelő mennyiségű frissítőhöz jusson, és nagyon jó érzés volt segíteni neki abban, hogy dobogóra állhasson”

– mesélte Fetter.

Az időfutambajnok arra is kitért, hogy a Magyarországról rajtolt Girón végig sok magyar szurkolóval találkoztak, útközben is mindig látták a piros-fehér-zöld zászlókat, s számukra “nagy büszkeség volt, hogy Magyarországon ilyen sok embert érdekel a kerékpársport”.

Fetter úgy vélte, csapata hosszú távon tervez vele, neki pedig most sikerült bizonyítania, ezért a folytatásban úgy készül, hogy minden évben rajthoz tud állni legalább egy háromhetes körversenyen.

(MTI, Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Címkék: , ,