Giro d’Italia: Fetter Erik lett az időfutam legjobb magyarja

18:43 | 2022 05. 07.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

A brit Simon Yates nyerte szombaton a budapesti időfutamot, a második szakaszt a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek összetettjében a visegrádi nyitóetapon diadalmaskodó holland Mathieu van der Poel megtartotta éllovas pozícióját. Legjobb magyarként Fetter Erik 45. lett.

Már dél környékén gyülekeztek a nézők az útvonal mentén, a Batthyány téren pedig a pályát bejáró felvezető motorosokat is üdvrivalgás fogadta, de nagy népszerűségnek örvendett az egy órával az első versenyző indulása előtt végighaladó negyven szponzor- és reklámautóból álló karaván is.

A három magyar résztvevő közül az első szakaszon segítőként dolgozó Peák Barnabás ezúttal arra készült, hogy saját magáért tekerve odategye magát, Valter Attila viszont nem akart kockáztatni, mivel idén nem az összetett a legfontosabb számára. Fetter Erik a szám magyar bajnokaként megkülönböztető trikóban és nemzeti színű aero bukósisakban vágott neki a távnak. Az EOLO-Kometa 22 esztendős bringása a nyitóetap hajrájában bukott, ám megúszta kisebb vágásokkal a balesetet.

“Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam. Nemcsak a rajtnál, a célban és az emelkedőn voltak sokan, hanem minden egyes utcában. Elképesztően sok energiát adott ez nekem” – szögezte le Fetter.

Eredmények, Giro d’Italia:

2. szakasz, Budapest, 9,2 km, egyéni időfutam:

1. Simon Yates (brit, BikeExchange-Jayco) 11.50 perc
2. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 3 másodperc hátrány
3. Tom Dumoulin (holland, Jumbo-Visma) 5 mp h.
…45. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 38 mp h.
…51. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 39 mp h.
…82. Valter Attila (Groupama-FDJ) 51 mp h.

Az összetett élcsoportja:

1. Van der Poel 4:47:11 óra
2. Yates 11 másodperc hátrány
3. Dumoulin 16 mp h.
…40. Valter 1:02 perc hátrány
…101. Fetter 3:07 p h.
…150. Peák 6:19 p h.

 

(MTI)

Címkék: , ,