Görkorisoknak és a gördeszkásoknak épül pálya Pilisvörösváron

11:28 | 2023 04. 28.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Görparkkal lesz gazdagabb Pilisvörösvár várhatóan már az idei évben, miután erre irányulóan sikeres pályázotot tudhat magáénak a település önkormányzata – osztotta meg a hírt a városvezetés.

Hozzátették, a görpark építésével a sportolási lehetőségek további bővítését tűzték ki célul, a fiataloknak helyben szeretnének még több lehetőséget biztosítani.

A tájékoztatásban kiemelték: a pályázatot az Aktív Magyarország Program részeként futó Országos Görpark Program 2023 írta ki. A pálya építésére a maximálisan elnyerhető 40 millió forintos összeget ítélték meg Pilisvörösvárnak. A beruházás 48,19 százalékát finanszírozza a támogató, a fennmaradó összeget pedig a város teszi hozzá.

A sportolni vágyók a Szabadság-Dugonics utca találkozásánál, a tavaly átadott pumptrack pálya szomszédságában vehetik birtokba majd a görparkot, melynek használata ingyenes lesz.

A városvezetés hozzátette, a pályán rámpák, lépcsők, korlátok, hullámos felületek kínálnak majd izgalmas terepet a görkorisoknak és a gördeszkásoknak.

 

Címkék: , , , ,