Irány az EB és a VB – Új kerékpárokat kapott Fetter Erik

12:56 | 2017 11. 29.

Kategóriák: Sport

A pilisvörösvári tehetség, Fetter Erik a K2 Sí&Snowboard és Kerékpár Központban hétfőn vehette át vadonatúj Scott kerékpárjait, amelyeket a 2018-as szezonban hajt majd – adta hírül a bikemag.hu.

A Pilis Cross Country Club 17 éves versenyzője U19 korosztályban bajnoki címvédő, és jövőre is ebben a kategóriában próbálja majd gyarapítani éremgyűjteményét. Fetter Erik idén a mountain bike olimpiai számában nemzetközi szinten is letette névjegyét, az Európa-bajnokságon a 13., a Világbajnokságon pedig a 29. helyen végzett, továbbá a cyclocross szakágban is szép eredményeket ért el. Eddig nyolc korosztályos magyar bajnoki címmel rendelkezik.

Jövőre a modern cross-country pályák kihívásaihoz igazodva egy összteleszkópos bringával versenyez majd, ami a világ- és olimpiai bajnok Nino Schurter által használt 29er mountain bike replikája, a Scott Spark RC 900 World Cup. Emellett az országúti edzésekhez és versenyekhez a Sí&Snowboard és Kerékpár Központ egy Scott Foil 20 kerékpárt bocsátott a pilisvörösvári sportoló rendelkezésére.

“Mindkét bringa nagyon tetszik, főleg a monti. Már várom, hogy kipróbálhassam és versenyezzek vele. Először biztos szokatlan lesz, mert fullyval még nem versenyeztem, de megtisztelésnek érzem, hogy olyan kerékpárra ülhetek, amire a sport legnagyobb ikonja is” – mondta el Fetter Erik a bikemag.hu portálnak.

Nagy célokat tűzött ki maga elé Fetter Erik

“Jövő évi céljaim közé tartozik, hogy a világranglistán minél előkelőbb helyre kerüljek. Ehhez segítség lesz a sok világkupa futam, amin indulok, ezeken is szeretnék minél jobb eredményt elérni. De a fő céljaim közé az EB és a VB tartozik, valamint lehetséges, hogy az ifjúsági olimpián is rajthoz állok” – nyilatkozta terveiről az U19-es magyar bajnok.

(bikemag.hu nyomán; Fotók: Takács Tamás)

Címkék: , , , ,