Nemzetközi edzőtáborban tekerhetett Fetter Erik

20:35 | 2017 10. 18.

Kategóriák: Sport

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség huszonkét fiatal versenyzőt hívott meg az idei cyclo-cross edzőtáborába – köztük a pilisvörösvári kerékpárost, Fetter Eriket is.

Az évente megrendezett egyhetes tábor leginkább a szakág technikáját helyezi előtérbe. Az edzéseket a belga Rudy De Bie vezette, aki tizenöt éve a belga csapat edzője, tizenkilenc világbajnoki címmel a háta mögött. Munkáját a fiatal svájci Arnaud Grand segítette.

„Az erdei utak kiváló felkészülési terepet biztosítottak a fiatalok számára – nyilatkozta De Bie. – Ez egy tökéletes játszótér volt a sok kanyarral és ugratóval. A kerekesek nagyon lelkesen végezték a munkájukat. Nemcsak tőlem tanultak, de egymástól is. Számukra ez nem csak egy edzőtábor volt, inkább egyfajta kikapcsolódás, ahol kiválóan érezték magukat.”

A délelőtti cross edzéseket követően a fiatal kerékpárosok délutánonként az országúton tekertek állóképességi munkát végezve. Az edzőtábor évről évre eléri célját, hiszen a versenyzők általában olyan nemzetek kerekesei, ahol nincs túl nagy hagyománya a szakágnak. Az idei tábor résztvevői Argentínából, Csehországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Magyarországról, Írországból, Izlandról, Olaszországból, Luxemburgból, Svájcból és Svédországból érkeztek.

Fetter Erik a Világkupa futamokon valószínűleg nem indul

„A cyclo-cross világbajnokságot követően adódott ez a lehetőség, amivel természetesen éltünk is – mondta a velo.hu megkeresésére Fetter Erik. – Először úgy lett meghirdetve, hogy Sven Nys lesz az edző, de aztán valamiért lemondta, és helyette a belga Rudy De Bie jött, aki a szakág egyik legnagyobb trénere, úgyhogy nem voltunk rossz kezekben. Naponta két edzésünk volt, két óra terepen és két óra országúton. Nagyon hasznosnak találtam a tábort, rengeteg versenyzőt ismertem meg szerte a világból, és Rudyval is sikerült kialakítani egy jónak mondható kapcsolatot. Jelenleg leginkább a cyclo-cross Európa-bajnokságra készülök, csak ezt követően döntöm el, hogyan folytatom tovább. Világkupa futamokon, sajnos, úgy néz ki, nem fogok indulni az igen szűkös költségvetés miatt.”

(velo.hu)

Címkék: , , ,