Új magyar nemzeti rekordot állított fel a pilisszentiváni búvárlány

11:24 | 2022 08. 09.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Korok Fatima a napokban bravúros eredménnyel ajándékozta meg hazánkat, s köztük minket, Pilisben élőket is. A pilisszentiváni búvárlány ugyanis ismét hivatalos, magyar nemzeti rekordot állított fel szabadtüdős mélymerülésben!

3 perc, 32 másodperc. Pontosan ennyi idő alatt teljesítette Fatima a 96 méteres merülést a Vertical Blue versenyen. A szabad merülésben a versenyzők a kötél mentén kézzel húzzák magukat le és fel a célmélységbe.

Tudtad? Pontosan 96 méter magas a Parlament és a Szent István Bazilika is – hívja fel a figyelmet a méretekre a búvárlány közösségi oldalán. “Ha legközelebb arra jársz, nézz fel a tetejére, és gondolj rám egy pillanatra!”

A versenynek még nincs vége!

A Vertical Blue versenyén Fatima uszonnyal is merült egy versenyszámban, ahol 77 méteres mélységbe jutott el. “Bevallom, hosszú uszonnyal nem edzettem mélymerülést az elmúlt csaknem egy évben, mivel sérülésem volt a régi uszonyom miatt mindkét lábfejemen és achillesemen. Viszont, hogy az összesített pontozásban nyerni tudjak ezen a versenyen, ebben a kategóriában is szerettem volna elindulni.”

A Bahamákon rendezett megmérettetésen Fatima még egyszer, szerdán fog merülni!

Drukkolunk Fatima és nagyon büszkék vagyunk rád!

(Varkapu.info, címlapfotó: Fatima Korok Freediver)

 

Címkék: ,