Önkénteseket keres a Duna-Ipoly Nemzeti Park

08:58 | 2021 08. 25.

Kategóriák: Erdő-mező

Mi az… könnyen elérhető, változatos, különleges, természetes és az elmúlt 1,5 évben sok százezer ember menekülőhelye, feltöltő állomása lett? Válasz: a PILISI BIOSZFÉRA REZERVÁTUM! Ha Te is így érzed, és tennél a megőrzéséért, csatlakozz a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz önkéntesnek!

2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje. A látogatottság növekedésével ez a kutatás egyre fontosabb.

4×2 NAP, >40 HELYSZÍN, 200 ÖNKÉNTES ÉS MINTEGY 57.000 LÁTOGATÓ

Eddig… És folytatjuk!

Következő forduló: 2021. szeptember 24-26. között

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség! A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.

Az önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, szeptember 25-26-án, 8–17 óráig.

A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.
Az Önkénteseket a PP Zrt. Mogyoró-hegyi szálláshelyén tudják elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (24-én estétől). Szükség esetén innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálnak: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítanak ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldenek.

Várjákk tehát a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10.

Címkék: , ,