Pilisborosjenői és zsámbéki gyerekeknek is drukkolhatunk a Fölszállott a pávában

07:26 | 2019 11. 15.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kultúra

A közmédia rendkívül népszerű és színvonalas tehetségkutató, tehetségápoló műsora, a Fölszállott a páva péntek este folytatódik a Duna TV műsorán a második középdöntővel. A folytatásban több helyi tehetségnek is drukkolhatunk, hiszen Zsámbékról Németh Csaba Levente citrájával vívhatja ki a továbbjutást a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában, míg az élő műsorban Pilisborosjenőről szóló és párostánc kategóriában mutathatja be tudását Bitsey Boglárka és Farkas Regő. Nagyon drukkolunk a helyi fiataloknak, akik ilyen csodás hobbit választottak maguknak.

Németh Csaba Levente

„Én a művészetet tartom a legmenőbbnek. Azt, ha valaki tud zenélni, énekelni vagy táncolni.”

A tizennégy éves zsámbéki Németh Csaba Leventével osztálytársa szerettette meg a citerát, amikor az egyszer játszott a csoportnak. Nagypapája, régóta szerette volna, hogy unokája induljon a Fölszállott a pávában. Így, Levente eleget téve ennek a kívánságnak, papáját nyolcvanadik születésnapja alkalmából megajándékozta azzal, hogy jelentkezett az idei évadba. Reméli, hogy nagyszerű embereket ismerhet meg a műsorban, hiszen az, aki szereti a népzenét, csakis jó ember lehet. Ha egy valamit üzenhetne az embereknek, akkor azt kérné, hogy szeressék egymást, és többet senki se háborúzzon senkivel.

Válogatós produkció: Németh Csaba Levente – Mátra vidéki palóc népdalok

 

Bitsey Boglárka és Farkas Regő

“Be akarjuk bizonyítani a nagyobbaknak, hogy nincs miért lenézniük azt, aki néptáncol.”

A sváb faluban élő, pilisborosjenői Boglárkát és Regőt egyenes út vezette a néptánchoz, hiszen mindketten szüleik foglalkozását viszik tovább. Bogi hegedül és lovagol. Nagyon szereti az állatokat, állatkertben szeretne dolgozni. Regő imádja a motorokat és madártollakat gyűjt. Álma, hogy az Állami Népi Együttes hivatásos táncosa legyen. Ha ez nem sikerülne, akkor szívesen lenne borász, és alkalmanként elmenne esküvőkre is vőfélykedni, Berecz Istvánnal együtt. De addig is bizonyítani szeretné a Páva színpadán, hogy a néptánc egyáltalán nem ciki.

Válogatós produkció: Bistey Boglárka és Farkas Regő László – Gömöri Táncok

 

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , ,