70 helyett 170-nel – Vádat emeltek a Szentendrei úti halálos baleset ügyében

17:09 | 2017 12. 28.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emeltek azzal a 29 éves férfival szemben, aki két ember halálát okozta egy autóbalesettel a Budapest III. kerületében található Szentendrei útnál, a Rákóczi utca és Czetz János köz kereszteződésében márciusban – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat lényege szerint a vádlott többórás italozást követően gépkocsiját a megengedett óránkénti 70 kilométeres sebességet jelentősen meghaladó, óránkénti 165-170 kilométeres sebességgel vezette. A város felé haladva belerohant a balra nagy ívben kanyarodni szándékozó, éppen tilos jelzés miatt várakozó és biztonsági övvel bekötött sértettek autójába.

A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, míg a vádlott súlyosan megsérült.

A júliusig előzetes letartóztatásban, majd óvadék letétele folytán jelenleg házi őrizetben lévő, nyomkövető eszköz viselésére kötelezett férfira az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. Ezen túlmenően kezdeményezték végleges eltiltását a közúti járművezetéstől, mivel a hatóság megállapította alkalmatlanságát a vezetésre.

A halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a közleményben.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

(MTI)

Címkék: , , ,