Előzzük meg a szén-monoxid mérgezést – A pilisvörösvári tűzoltók ezt ajánlják!

15:15 | 2017 10. 06.

Kategóriák: Kék hírek

Szeptember 15-étől hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. Fontos tudnunk: bizonyos időjárási és légköri viszonyok esetén a kéményből, vagy akár a szomszéd ház kéményéből is leáramolhatnak égéstermékek, melyek az ablakréseken keresztül bejuthatnak a lakásba.

Az erősen kihűlt fűtőberendezés begyújtása esetén a kémény felmelegedéséig és a kéményhatás beindulásáig mérgező égéstermék áramolhat vissza.

Szén-monoxid azonban nemcsak a rossz légköri viszonyok, egy meghibásodott fűtőberendezés vagy rossz kémény miatt keletkezhet, de felhalmozódhat a járművek kipufogóitól a garázsban (ahonnan zárt ajtók mellett is a lakótérbe jut), és hermetikusan záródó nyílászárók miatt a lakásban is, ha a fűtőkészülék belső levegőt használ (gázkonvektor, cirkógejzir, gázrezsó stb.).

Előzzük meg a tragédiát egyszerűen: használjunk szén-monoxid-érzékelő berendezést!

A személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátást nyújtó intézményekben (zenés, táncos, közösségi rendezvények helyszínei, szálláshelyek, bölcsődék, óvodák, iskolák, kórházak, stb.), amennyiben a helyiség légterétől nem független, nyitott égésterű tüzelőberendezésük légtér összeköttetésben van a közösségi terekkel kötelező a szén-monoxidérzékelő elhelyezése a 2012. évi XC törvény szerint!

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a bizonyítottan megbízható Honeywell HC 70 és XC 100-as készülékeit ajánlja, mert minden, vészjelzőkkel szembeni elvárást teljesít:

  • nem ad téves riasztást
  • megnövekedett gázkoncentráció esetén a megfelelő idő után mindig jelez
  • a riasztás megbízhatóságát valódi szén-monoxiddal tesztelték már a gyártás folyamatában is
  • önkalibráló érzékelőkkel rendelkezik
  • magyar nyelven ad tájékoztatást. illetve riasztást, így mindenki számára könnyen értelmezhető
  • 7 év élettartam, 6 év garancia
  • több kivitelből lehet választani a felhasználó igényeinek megfelelően.

Az egyesület tagjai (külön, méltányos díjazás ellenében) rövid határidővel a felszerelést is vállalják.

Bővebb tájékoztatással, illetve a riasztó megvásárlásának, felszerelésének biztosításával +36-20-333-29-82 számon, vagy a tuzi@vorosvartuzi.hu elérhetőségen állnak rendelkezésre.

Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Címkék: , , , ,