Húsvét idején lopták el a perselypénzt a zsámbéki templomból

19:50 | 2018 04. 01.

Kategóriák: Kék hírek

A budaörsi rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták azt a két budapesti lakost, akik egy zsámbéki templom adománygyűjtő perselyéből készpénzt vittek el.

A nyomozás adatai szerint a 48 éves és 50 éves gyanúsítottak március 31-én 11 órakor egy zsámbéki templomba bementek, majd az ott található adománygyűjtő perselyt felfeszítették, és abból készpénzt tulajdonítottak el. A két férfi ezt követően a templomból kiment, és egy Ford típusú személygépkocsival távozott a helyszínről.

Az esetről történt bejelentést követően a budaörsi rendőrök a gépkocsival közlekedő férfiakat negyed órával később az M1-es autópálya 17. kilométerszelvényében megállították, elfogták, és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a budapesti lakosoktól a bűncselekményből származó készpénzt lefoglalták.

Az esetről a Zsámbéki Városőrség is beszámolt hivatalos Facebook oldalán:

BARBÁROK ÉS FELTÁMADÁS

Egy rendőrségi hír zsámbéki szemmel. Mélységesen felháborító módon, szombat délelőtt a virrasztó zsolozsma végén, miközben a hazaindulók még a templom előtt beszélgettek, az ottmaradók – gyerekek és szüleik – imádkoztak a megnyitott Szent Sír előtt, az út másik oldalán pedig gyerekek keresgélték a festett tojásokat szüleikkel a játszótéren, miközben mindenki a húsvétra készült, két férfi sétált be a katolikus templomunkba hangosan köszönve a kint állóknak.

Majd bent a helyben élő, rászoruló szegények részére gyűjtött perselyt megpróbálták felfeszíteni, és a benne lévő pénzt kezdték kiszedegetni. Felháborító tevékenységüket egy kislány vette észre, aki szólt édesanyjának. Közben a két férfi a közelben lévő autójukhoz sietett. A kislány szavait egy másik anyuka is hallotta, utánuk futott, lefotózta az induló autót, és megjegyezte a rendszámot, majd hívta a városőrséget.

Innentől beindult a szokásos mechanizmusunk.

A telefon kezelője üzenetet írt a chatcsoportunkba. A kint lévő Duster elkezdte keresni a bűnözők járművét. A szabadnapját töltő Aubéli Ákos őrsparancsnok úr pedig elindult az őrsre a kamerák felvételeit ellenőrizni, miközben értesítette kollégáit.

Az autópálya felé menekülő tolvajok járművét a benne ülő két jómadárral a kiértesített rendőrök az eset elkövetése után, mintegy 15 perc múlva megállították, a két delikvenst pedig a Budaörsi Kapitányságon előállították. Köszönjük a rendőrségnek az elképesztő gyorsaságot, és a talpraesett szemtanúknak a jelzést.

És végül a jó hír:
Krisztus feltámadott. Húsvét van.😊
Áldott ünnepet kíván mindenkinek a Városőrség tagsága.

(police.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , , ,