Kirabolták egy Dobogókő környéki erdős részen – ezt hazudta

10:58 | 2022 11. 02.

Kategóriák: Al kiemelt, Kék hírek

Rablótámadás áldozataként kért rendőri segítséget egy 26 éves nő, ám kiderült, története mese habbal. Kellett a pénz, ezért hazudott – hatóság félrevezetése a vádemelési javaslattal lezárt ügy minősítése.

A szociális gondozóként dolgozó fővárosi nő a Gödöllői Rendőrkapitányságon tett feljelentést, mivel elmondása szerint kirabolták: egy Dobogókő környéki erdős résznél hirtelen megállt autója előtt egy bukósisakos motoros. Leszállt a járműről, odalépett hozzá, a vezető oldalon benyúlva félrelökte őt, kivette a jobb első ülésen lévő fekete táskát, majd visszapattant a nyeregbe és elhajtott. A táskában a munkáltatója számlájáról levett 40.000 euró és egy mobiltelefon volt.

A gödöllői rendőrök az akciófilmbe illő forgatókönyvet hallván forrónyomon indultak, ám hamar visszafordultak, mivel az „áldozat” beismerte: kitalálta az egészet. A nyomozás immár rablás bűntettéből hatóság félrevezetésének vétsége megalapozott gyanújába fordult, amit a Dabasi Rendőrkapitányság folytatott le.

A 26 éves nő a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást azonban nem tett. Becsatolt egy néhány soros nyilatkozatot, abban röviden kifejtette az életkörülményeit, amelyek a gyanúsításban szereplő összeg „elsikkasztásához”, lenyúlásához vezettek.

A Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrs a 26 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(police.hu)

Címkék: , , ,