Mostantól mindenkit megfigyelnek Piliscsabán – Átadták a városi térfigyelő rendszert a városban

19:05 | 2017 10. 04.

Kategóriák: Kék hírek

Piliscsaba közbiztonságának növelése és fenntartása érdekében Piliscsaba Város Önkormányzata a 2017. évi költségvetésében városi térfigyelő rendszer telepítésére forrást különített el, és a július havi Képviselő – testületi ülésén döntött annak megvalósításáról.

A térfigyelő rendszer összesen 19 kamerával biztosítja a településen a meghatározott pontok vizuális felügyeletét. Piliscsaba három bejövő pontján lett rendszámfelismerésre is alkalmas kamera felszerelve, így Pilisvörösvár, Tinnye, és Pilisjászfalu felől is.

A legtöbb forgalmas csomópontban is lett elhelyezve térfigyelő, melynek célja a jogellenes magatartások megelőzése, a közbiztonság javítása, a közterületi rend biztosítása, a lakosság biztonságérzetének növelése, és a jogsértések visszaszorítása, valamint az átutazó bűnözők kiszűrése is.

A térfigyelő rendszer 9 darab új nagy teljesítményű éjjel – nappal látó kamerából áll, erre kerül felfűzésre a korábban a köztemetőnél kiépített 4 kamerából álló rendszer, valamint a Garancstető lakóparkban kiépített (az ottani egyesület és az Önkormányzat által közösen finanszírozott) 2 db térfigyelő kamera. A kivitelezést végző helyi biztonsági szolgálat plusz 3 kamerát díjmentesen felszerelt Piliscsaba be- és kilépő pontjaira. A városüzemeltetés az Erdészkertben kialakított üveggyűjtő pontra is finanszírozott 1 kamerát, melynek köszönhetően ott is megszűnhetnek az áldatlan állapotok. Az ide vonatkozó szabályok szerint a kamerák pontos helyszíneit e cikk mellékleteként (és a honlapon, valamit az újságban is) közzé tesszük. A város összes belépő pontján, valamint a kamerák környezetében a kamerák jelenlétére vonatkozó felhívást teszünk közzé.

A beruházás bruttó 6.144.212 Ft Önkormányzati forrásból valósult meg.

Magdolnavölgy lakóparkban az új üzemeltető által tervezett beléptető kamerarendszernek a mi térfigyelő rendszerünkhöz való csatlakozási lehetőségének lehetőségeiről tárgyalások folynak. Itt további nehézségek vannak, de közösen meg fogjuk találni a megoldást.

A térfigyelő rendszer 64 kameráig bővíthető, tehát mindig, amikor lesz erre egy kis forrása az önkormányzatnak, újabbakat tudunk telepíteni.

A Képviselő – testület hamarosan megalkotja a közterületi kamerarendszerről szóló önkormányzati rendeletét, valamit a Jegyző ezzel egy időben a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi szabályzatát, így a kamerarendszer ezt követően minden törvényi előírásnak megfelelően működhet, Piliscsaba város közbiztonságának, és lakosságának szolgálatában.

A térfigyelő rendszert a mai napon vette át Farkas András polgármester, és Simon Gyula képviselő, közrendvédelmi tanácsnok.

A Piliscsaba területén kiépített térfigyelő rendszerhez tartozó kamerák helye:

 1.  10-es út Pilisvörösvár felőli behajtási pont (2 db)
 2.  10-es út Pilisjászfalu felőli behajtási pont (2 db)
 3.  Garancsi út Tinnye felőli behajtási pont (2 db)
 4.  Templom tér (1 db)
 5.  Kálvária út – Új utca sarka (1 db)
 6.  Csabagyöngye lakópark feljáró (Máriapark utca) (1 db)
 7.  Egyetem utca – Kenderesi utca csomópont (1 db)
 8.  Klotild tér (1 db)
 9.  Bajcsy Zsilinszky utca – Vasút utca csomópont (1 db)
 10.  Köztemető, Temető utca felőli főbejárat (1 db)
 11.  Köztemető, Kinizsi Pál utca felőli bejárat (1 db)
 12.  Köztemető, Béla király utca felőli bejárat (1 db)
 13.  Köztemető, Béla király utca felőli gazdasági bejárat (1 db)
 14.  Garancsliget lakópark bejárata (1 db)
 15.  Garancsliget lakópark – Csaba királyfi utca – Ráczvölgy utca sarok (1 db)
 16.  Erdészkert, Szelektív gyűjtő pont (1 db)

Simon Gyula
Piliscsaba Város Önkormányzata
Közrendvédelmi tanácsnok
Polgárőr alelnök

Címkék: , , , ,