A piliscsabai tűzoltók mentették meg a kigyulladt református templomot

10:53 | 2021 04. 05.

Kategóriák: Fő kiemelt, Kék hírek

Feltehetőleg elektromos hiba okozta a tüzet hétfő reggel a piliscsabai református templom sekrestyéjében – közölte hivatalos Facebook oldalán Farkas András polgármester.

“A Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai néhány percen belül a helyszínre érkeztek. Nekik köszönhető, hogy sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozozni. Szó szerint életüket kockáztatva, ahogy elmondták mindig egy újabb nagy levegővételt követően rohantak be az oltási eszközökkel” – írta a városvezető bejegyzésében.

Hozzátette: “Ha nincsenek önkéntes tűzoltóink, az 1939-ben épült gyönyörű református templomunk fa tető- és toronyszerkezetére is átterjed a tűz hatalmas lelki- és több százmilliós anyagi kárt okozva. Az időközben kiérkező esztergomi hivatásos tűzoltóság szüntette meg véglegesen a tüzet. A kár így is jelentős, korom borítja a teljes templomteret.”

A polgármester szerint az eset minden eddiginél erősebben mutat rá, hogy itt az ideje, hogy az elmúlt években hasonló mentésekhez felfejlődött eszközparkja megóvására, újabb eszközök fogadására megfelelő szertárral is rendelkezzen a piliscsabai ÖTE.

A helyszínen Farkas András felajánlotta Csoma Áron református lelkésznek, hogy számíthat az önkormányzat segítségére is.

“Istennek hála, hogy megmenekült a templom és köszönet a tűzoltóinknak és mindazoknak, akik ebben segítségre voltak.”

(Varkapu.info )

Címkék: , , , , ,