Pilisjászfalun buktatták le a betörőket a vörösvári rendőrök

12:31 | 2021 02. 16.

Kategóriák: Kék hírek

A betörőpáros hétvégi házba hatolt be és mindent elvitt onnan, ami mozdítható volt – tájékoztat a Pest Megyei Rendőr-kapitányság. A betörés helyszínétől több kilóméterre a pilisvörösvári egyenruhások és a Pilisjászfalui Polgárőrség tagjai fogták el őket és egyúttal megtalálták az ellopott értékeket.

Egy diósdi férfi tett feljelentést a rendőrségen, miszerint ismeretlen 2021. február elején sóskúti hétvégi házhoz tartozó melléképületén a lakatot leverte, és a szerszámtárolójába is bejutott, ahonnan elektromos kerékpárt, láncfűrészt, benzines fűkaszát és sövénynyíró gépet is elvitt. Összességében több mint 300 ezer forint lopási kár érte a tulajdonost.

A Pilisvörösvári Rendőrörs járőrei a Pilisjászfalui Polgárőrség tagjaival karöltve a begyűjtött információk alapján 2021. február 15-én délután Pilisjászfalun igazoltatták egy gépkocsi sofőrjét és annak utasát, az autóban pedig megtalálták az ellopott értékeket. Mindkettőjüket elfogták és előállították.

A 26 és 37 éves férfi nem tagadta a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Részletesen vallottak a rendőröknek, hogy hogyan jutottak be a helységekbe, elmondták, hogy a zsákmányaikat pénzzé akarták tenni. A rendőrök azonban időben érkeztek.

 

Címkék: , , , ,