10 program szeptemberben, amit kár lenne kihagyni

09:34 | 2021 08. 30.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet, Kultúra

A szeptember nem csak az iskolakezdésről szól: a hónap minden egyes hétvégéjén remek programokkal várnak a térségben. A Solymári Búcsún Deák Bill koncertezik, a Platz Piacon megpakolhatjuk a kosarainkat, Piliscsabán kiderül, ki főzi a legfinomabb lecsót, és nem maradunk chili mulatság nélkül sem!

Íme, szeptemberben ezek a programok várnak ránk a térségben:

Budakalászi Sörfesztivál

Sör, sör és még egy kis sör. Szeptember 3-án sváb folkkocsmával és a Szomorer Jungs zenéivel várnak minden érdeklődőt Budakalászon. Az este során az is kiderül, ki nyeri el a sörivó verseny legjobbnak járó díját.

Részletes program>>>

Platz Piac Pilisvörösváron

A nyár végéhez közeledünk és szeptemberben kezdődik az iskola is…de ne aggódjatok, jöhet az ősz, hiszen a Platz Piacon biztosan fel tudjátok tölteni a kamrákat a következő időszakra. Ezúttal is lágy sajtok, illatos teák, házi csokoládé és pazar oliva készítmények kerülhetnek a kosárba. Természetesen kreatív, látványos termékek közül is válogathattok majd, mint a színes kerámiák, fényes üvegékszerek, kencék.

Részletes program>>>

Solymári Búcsú

Szeptember 10. és 12. között rendezik meg a Solymári Búcsút, rengeteg koncerttel, hagyományőrző és gyerekprogrammal. A színpadra lép többek között Deák Bill Gyula és az Anna and the Barbies, de azok is jót bulizhatnak, akik a disco vagy épp a sváb zene kedvelői.

A rendezvényen a gyerekek sem maradnak élmény nélkül: bűvész show és századfordulós játékdélután is szerepel a programok között.

Részletes program>>>

Szántói Örökség napok

Szeptember 10-én és 11-én rendezik meg a hagyományőrző programokkal tarkított napokat Pilisszántón. A fúvószenekarok és táncegyüttesek bemutatóit követően leleplezik a helyi tűzoltóság új autóját. Az este során pedig a Kék-házba látogat az Irigy Hónaljmirigy, a Pedrofon együttes és DJ Kori.

Részletes program>>>

Szüreti felvonulás és bál Piliscsabán

Szeptember 11-én, szombaton szüreti felvonuláson vehetnek részt a helyiek Piliscsabán, este 20 órakor pedig a szakiskola színháztermében rendezik meg a szüreti bált, ahol a jó hangulatról és a zenéről a Mondschein Kapelle zenekar gondoskodik.

Részletes program>>>

Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál

Szeptember elején Zsámbékon más ritmusban telik majd az idő, a kulturálisan rendkívül aktív település páratlan történelmi emlékei között kortárs zenészek, alkotók varázsolják el a közönséget. A város 4. alkalommal rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivált. A fellépők között szerepel: Lajkó Félix és bandája, a Gipsy Sound Clash és Szabó Balázs és Bandája.

Részletes program>>>

Solymári Chili Mulatság

Bár a részletes programra még várnunk kell, de egy biztos: szeptember 18-án a chili kerül a középpontba a településen. Ha szereted a csípős ízeket, ne hagyd ki!

Részletes program (hamarosan)>>>

Piliscsabai Lecsófesztivál és Főzőverseny

Szeptember 25-én, szombaton egy kellemes hangulatú lecsófesztiválra és főzőversenyre invitálnak Piliscsabán. A gyermekeket többek között arcfestés, ugrálóvár, körhinta és tűzoltóautó várja, este 19 órától pedig koncerten szórakozhatnak a családok.

A versenyre várják a jelentkezőket!

Részletes program>>>

Borral Barangoló Kézműves Vásár Pátyon

Szeptember 18-án kézműves vásárt tartanak a Pátyi Pincehegyen nyitott pincékkel, zenével egybekötve a Budakörnyéki Borkultúra Egyesület szervezésében. Részletes programkiírás hamarosan!

Országos Foltvarró Fesztivál Pilisvörösváron

Kreatív, kézműves helyiek figyelem! A Művészetek Háza ad otthont szeptember 10. és 12. között az országos foltvarró fesztiválnak, mely során kiállításokkal, tanfolyammal, varróversennyel várnak minden kézügyest.

Részletes program>>>

(Varkapu.info)

 

 

 

Címkék: , , , , , , , , ,