5+1 remek térségi program júliusban, amit kár lenne kihagyni

08:01 | 2019 07. 03.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet, Kultúra

A nyári szünetben a nyaralásé a főszerep, de ha épp nem a Balatonon vagy a tengerparton sütteted a hasad, akkor érdemes körbe nézned a térség kínálta programok között. Júliusban ugyanis színes események várnak rátok: a borok kedvelői a PiPi Fesztiválon kóstolhatnak, a sportosak a Waldi Kupán mérettethetik meg magukat, míg Solymáron a traktorok kerülnek a középpontba. Ugyancsak Solymáron gyűlhetnek össze a gasztronómia kedvelői, Perbálon a családosok is jól mulathatnak majd, s a hónapban a természet szerelmesei is megtalálhatják a legjobb túraajánlatokat.

Íme, 5+1 remek program a térségből:

1. Piliscsévi Pincefalu Fesztivál

Ízletes borok, kalandozások a pincesoron, mulatság hajnalig – Igen, ez nem más, mint a piliscsévi PiPi Fesztivál! A két napos rendezvényen megismerkedhetsz a helyi pincék gazdáival, s megkóstolhatod isteni nedűiket. Az est sztárfellépője a KFT zenekar lesz.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak: arcfestéssel, ugrálóvárral és csillámtetkókkal várják a családokat.

Részletes program>>>

Hangolódásképp nézd vissza tavalyi élő bejelentkezésünket a helyszínről:

2. Solymári Traktor Találkozó

Idén 14. alkalommal bőgnek fel a veterán traktorok a solymári sportpályán. Kicsik és nagyok nagy örömére idén is különleges gépeket csodálhatunk meg és próbálhatunk ki a Solymári Traktorbarátok Köre jóvoltából. A hagyományos traktorszentelést követően ügyességi versenyekkel, gépindítással várnak a szervezők minden solymári és környékbeli érdeklődőt.

Természetesen idén is a résztvevők szavazhatnak arról, hogy melyik megjelent traktor nyerje el a legszebbnek járó díjat! A nap zárásaként pedig Solymár utcáin fognak felharsanni a veterán gépek.

Részletes program>>>

Tavaly élőben is bejelentkeztünk a traktor találkozóról:

3. Waldi Kupa

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a pilisszentiváni sportpályán a Waldi Kupát, amelyre folyamatosan várják a kicsik és nagyok jelentkezését.

A kispályás labdarúgó tornán napközben természetesen a foci kerül a középpontba, míg az este során őrült nagy bulik várnak levezetésül a Villa Negránál.

Részletes program>>>

4. Solymári Sör- és Kolbászfesztivál

ELMARAD!

Július 12-14 között, a festői szépségű Solymáron, a Pemü Sporttelepen második alkalommal rendezik meg a környék legnagyobb gasztro-kulturális sör és kolbász ünnepét ingyenes belépéssel.

Kézműves és nagyüzemi sörök, és rengeteg környékbeli, hazai és egzotikus kolbászkülönlegesség kerül terítékre. Napközben gyermek és szakmai programokkal, óriás vidámparkkal, kolbászversennyel, állatsimogatóval, pókkiállítással, délutánonként környékbeli együttesekkel, esténként pedig sztárfellépőkkel várnak mindhárom nap.

Részletes program>>>

5.  Anna-napi búcsú

Július utolsó hétvégéjén Anna-napi búcsúra várnak minden érdeklődőt Perbálon. A három napos eseményen a színpadra lép többek között a Schwab’N Roses, a Parno Graszt és DJ Rodrigo. A rendezvényen finom sajtokat, töki pompost, válogatott söröket kóstolhattok. 

Részletes program>>>

+1. Túrák a Pilisben

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság címerállata a havasi cincér, de vajon azt is tudtátok, hogy 2019-ben ezt az apró állatot választották az Év Rovarának? A DINPI ennek fényében cincér-hónapot tart, melynek keretében két térségi és egy börzsönyi túrán is részt vehettek.

Részletes program>>>

(Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , , , , , ,