Bendegúz és King a legszebb kakas a vidéken – Ilyen volt a pilisszentiváni majális (+Képek)

13:39 | 2017 05. 04.

Kategóriák: Közélet

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a pilisszentiváni Kakasszépségversenyt és Majálist. Bár a hosszúhétvége kezdetben hűvös időt hozott magával, hétfőre kitisztult az ég, és a nap is kisütött a majálisozók nagy örömére.  

TELJES KÉPGALÉRIA>>>

A nagy hagyományokra visszatekintő eseményre rengetegen látogattak el, ami nem meglepő, hiszen számos program várt kicsiket és nagyokat egyaránt. Az állatsimogató és az ugráló vár környéke gyerekek kacajától visszhangzott, de a színpadi sátor is megtelt a műsorok iránt érdeklődőkkel.

Az idei rendezvény az eddigi legjobban sikerült volt az ötből, mind a résztvevők, mind pedig a közönség számát tekintve. Nagyon jó hangulatban telt az egész” – értékelte a napot a Varkapu.info-nak Peller György, a település jegyzője, és egyben a rendezvény ötletgazdája.

A legnagyobb tömeg persze a szépségversenyre benevezett kakasok körül alakult ki, hiszen mindenki szavazhatott arról, hogy ki vigye haza a legkülönlegesebbnek járó trófeát. 

A kakastulajdonosok dísz- és munkakategóriában nevezhették szárnyasaikat. Előbbiben Asztalos Hanna ‘Szépség’ nevű kakasával vihette el a harmadik helyért járó elismerést, a Szabó Máté által nevezett ‘Dartvéder’ pedig a második hely díját csíphette el, míg a kategóriagyőztes Mészáros Gábor ‘Bendegúz’ nevű kakasa lett.

Munkakakas kategóriában a harmadik helyet Orosházi Emma ‘Babos kukorija’, a második helyet pedig a Hargitai Anitához tartozó ‘Harcos’ vihette el, míg a dobogó legmagasabb fokára János és szárnyasa, ‘King’ állhatott. Közönségdíjban a cserkészek ‘Sanyesz’ nevű kakasa részesülhetett.

A kakasszépségek versenye mellett tizenegy főzőcsapat ragadott fakanalat a rendezvényen, amely során többek között fácánkakas leves és vad kakasvadas rotyogott a bográcsokban. Poppréné Révay Gyöngyi polgármester vezetésével négy tagú zsűri pontozta a főzés tisztasági körülményeit és persze az ételek ízét is. Végül az első helyért járó díjat a Nyugdíjas Egyesület “Nyugi csapata” zsebelhette be, míg a második helyre a Sörkakas-sokk főzték be magukat. A harmadik helyért járó elismerésben a Kohut Kúking részesülhetett, s különdíjasként a Pilisi kakasok csapatot értékelték.

Idén is remek hangulatú, kakasokkal, néptáncokkal és finom ételekkel tűzdelt rendezvény várta a helyi és térségbeli településekről érkezőket. 

Ilyen volt a 2017-es Össz-Pilis-medencei Kakasszépségverseny képekben>>>

A rendezvényt támogatta: Pilisszentiván Község Önkormányzata, Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület, Mező János terményboltja, Grand-Ács Kft., Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet, OTP Bank Zrt., Auchan Pilis, UBM Trade Zrt., Tungsram Schréder, Virág Galéria (Bakos Márti), Helperek – Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete, Equidom Lovasklub Egyesület, Bagi János.

(Varkapu.info, Fotók: Gribek Tímea)

Címkék: , , , , , ,