Bicikliutat, M10 elkerülőt és az M0 autóút kiépülését ígéri a Jobbik a térségben

07:36 | 2017 11. 09.

Kategóriák: Közélet

Minden Pilis és Dunakanyar régióban élő ember képviseletét és tisztességes, cselekvő politikát ígért Pál Gábor, a Pest megye 3-as számú választókerületének jobbikos képviselőjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján.

“Az itt élő emberek véleményének meghallgatására és végre cselekvésre van szükség. Érdekalapú helyett érdemalapú társadalompolitika kialakítására, korrupció helyett tisztességre és szakmaiságra, valamint a tolvajok elszámoltatására” – hangsúlyozta Pál Gábor, akit Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője mutatott be a sajtó munkatársainak.

A képviselőjelölt kiemelte, az elmúlt ciklusokban csak papíron volt parlamenti képviselete a Szentendre központú választókerületnek, jelentős fejlesztések nem valósultak meg a régióban, viszont önkormányzatok kerültek csődközeli helyzetben és a Fidesz korrupciógyanús ügyei borzolták a kedélyeket.

Megoldanák a térség közlekedési gondjait

A Jobbik hivatalos honlapjának tájékoztatója szerint Pál Gábor elsődleges céljai között szerepel a folyamatosan növekvő lakosságú választókerület katasztrofális közlekedési helyzetének megoldása. Ígéretet tett arra is, hogy a tömegközlekedést használók mellett hangsúlyosan akarja képviselni az autós társadalom érdekeit. Ez ugyan manapság nem divat a politikában, a gépkocsival közlekedőket ugyanis ellenségnek tekintik, fejősteheneknek nézik, számos jogcímen fizettetnek velük adókat, cserébe pedig dugókat, járhatatlan utakat és csekkeket kapnak. “Pedig az emberek jelentős többsége nem passzióból használja járműveit, hanem családi, vagy munkahelyi kötelezettségeit teljesíti” – jegyezte meg Pál Gábor.

M0 autóút és bicikliút az ígéretek között

Megválasztása esetén a jobbikos politikus az M0 autóút 11-es és 10-es út közötti szakaszának mielőbbi kiépüléséért, az M10-es gyorsforgalmai út megvalósításáért, a 11-es út felújításáért és szélesítéséért és egy Szentendrét tehermentesítő út építéséért dolgozik majd.

Ugyanígy elengedhetetlennek nevezte egy valódi bicikliút (EuroVelo) megvalósulását Szentendrétől Esztergomig (a 11-es út szentendrei szakaszán felfestett bicikli-piktogramok eltüntetését és a sávok visszaszélesítését), valamint egy térségi kórház létrehozását, hiszen jelenleg vagy Budapestre, vagy Kistarcsára kell menniük a választókerületben élőknek a komolyabb egészségügyi problémáikkal.

Szintén megoldandó feladatként említette a H5-ös HÉV lassítótáblákkal teletűzdelt vonalának teljes körű felújítását és a helyi kis és közepes vállalkozások nagyobb támogatását, megerősítését a multicégekkel szemben – olvasható a Jobbik Magyarországért Mozgalom hivatalos honlapján.

Pest megye 3-as számú választókerületének települései:

Budakalász
Csobánka
Dunabogdány
Kisoroszi
Leányfalu
Pilisborosjenő
Pilisvörösvár
Pilisszántó
Pilisszentkereszt
Pilisszentlászló
Pócsmegyer
Pomáz
Szentendre
Szigetmonostor
Tahitótfalu
Üröm
Visegrád

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,