Ivartalanítási támogatás a térségben is

12:51 | 2021 05. 11.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

A kistelepülések kutyapopulációjának „mederben tartása” és a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében indított ivartalanítási programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Becslések szerint hazánkban a kutyák csupán 10 százaléka ivartalanított. Amíg ez az arány számottevően nem javul, addig nem várható áttörés a kóbor, illetve az állatmenhelyeken és az ebrendészeti telepeken gazdára váró ebek számában sem.

Az elmúlt években – a különböző szemléletformáló programok mellett – több sikeres, elsősorban menhelyi kutyákat érintő ivartalanítási projektet is folytatott már az Agrárminisztérium és a Nébih. Az idén márciusban indított program elsősorban az 5000 lélekszám alatti kistelepülésekre koncentrál, ahol a tapasztalatok szerint erősebben élnek még a köztudatban az ivartalanítással szembeni tévhitek, és sokszor a megfelelő szakmai háttér sem áll rendelkezésre az operációk elvégzéséhez.

A térségben

  • Pilisszántó,
  • Pilisborosjenő és
  • Pilisszentiván

is elindul a pályázaton, a jelentkezést pedig az Ürömi Menhely intézi, ezzel segítve az önkormányzatok munkáját.

“Azok a lakosok jelentkezhetnek a programba, akik önmaguktól, anyagi korlátaik miatt nem képesek ezt egyedül, támogatás nélkül megoldani” – hívja fel a figyelmet az Ürömi Állatotthon.

Jelentkezni a tamogatottivartalanitas@gmail.com e-mail címen lehet.

További információért pedig érdemes elolvasni a NÉBIH kapcsolódó közleményét és az Ürömi Menhely felhívását a témában.

Címkék: , , , , , ,