Kisiklott egy esztergomi vonat Rákosrendező és Angyalföld között

11:10 | 2020 02. 04.

Kategóriák: Közélet

Rákosrendezőnél, az egyik váltónál egy forgóvázzal kisiklott egy Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között; Rákospalota-Újpest -Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt. Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok. A három vonalon módosult a közlekedési rend is:

– az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé;
– a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé;
– a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek;
– a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe;
– A BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.

(MÁV)

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,