Mától Piliscsaba–Rákos között új járatokat, sűrűbb eljutást kínál a MÁV

08:31 | 2020 10. 25.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

A budapesti külső körvasúton új korszak kezdődött október 25-től; tesztjelleggel új vonat közlekedik vasárnaptól a hétvégi közlekedési rend szerinti napokon Óbuda és Rákos, holnaptól munkanapokon Piliscsaba és Rákos között.

Az esztergomi vasútvonal környéki településeken élők is hasznát veszik annak, hogy mától a budapesti külső körvasúton új korszak vette kezdetét. Most vasárnaptól tesztjelleggel hétvégeken óránként, az Óbuda–Rákos szakaszon, holnaptól munkanapokon félóránként Piliscsaba és Rákos között közlekednek vonatok S76-os jelzéssel.

A modern, alacsonypadlós vonatok megállnak az Újpalota elnevezéssel létesített megállóhelyen, a Drégelyvár utcai felüljáró közelében. Az új, akadálymentes megállóhely átszállást biztosít a külső körvasúton, a vonatok és a 7, 7E, 8E, 108E, 133E, 277-es buszok között. Az S76-os vonat menetideje 47 perc Piliscsaba és Rákos között. A fővárosi területén belül a vonatok az Óbuda és Rákos közötti távot 17 perc, az Újpest és Újpalota közötti szakaszt 7 perc alatt teszik meg.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: , , , , , , , , , ,