Még nagyon sokáig nem lesz M10 elkerülő a térségben

07:19 | 2017 05. 30.

Kategóriák: Közélet

Tizenhárom környékbeli polgármester levélben fordult a minisztériumhoz, hogy az M0 megépítése miatt várható forgalomnövekedés levezetésére fontolják meg a Budapest-Kesztölc közötti M10-es autóút megépítését.

Gromon István pilisvörösvári, Csicsmanczai Tamásné pilisszántói, Hanzelik Gábor leányvéri, Kolonics Péterné csolnoki, Kosztkáné Rokolya Bernadett piliscsévi, Küller János pilisborosjenői, Poppréné Révay Gyöngyi pilisszentiváni, Szathmáry Gergely remeteszőlősi, Dr. Szente Kálmán solymári, Varga László perbáli, Vöröskői István kesztölci, Farkas András piliscsabai és Krix Lajos tinnyei polgármester írta alá azt a levelet, amiben a pilisi települések vezetői azt kérték, hogy fontolja meg a minisztérium az M10 kiépítését.
 
Dr. Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válaszában kifejtette, hogy az M10-es út a hosszú távú tervek között szerepel. A Budapest-Kesztölc szakasznak van elfogadott nyomvonala és környezetvédelmi engedélye, de az Esztergomig vezető következő szakasznak nyomvonala sincs. Az M10 nem szerepel a nemzetközi TEN-T hálózat tervezett nyomvonalai közé sem. Ugyancsak nem szerepel a 2022-ig tartó közúti infrastrukturális beruházások közé sem.
 
A Szlovákia, illetve Esztergom irányába folyó fejlesztések az R11-es útra koncentrálnak. Ez az út az M1-et köti össze majd Esztergommal, és Kesztölc mellett is elhalad, részben a mostani 117-es út nyomvonalán.
 
 
(kesztolc.hu nyomán Varkapu.info)
 

Címkék: ,