Óriási mértékben növekedik a lakosság Pest megyében

12:18 | 2021 08. 30.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Friss statisztikák szerint az elmúlt öt évben több Pest megyei településen is 30 százalékkal nőtt a népesség. A budapesti agglomeráció egyre népszerűbb a pestiek körében, sokan szívesen költöznek kissé távolabb a fővárostól, a város zaját, illetve ingatlanárait, festői helyekre, kisközöséggi légkörre cserélve.

A legfrissebb, Belügyminisztérium által közölt 2021-es lakossági adatok szerint bőven akadtak olyan községek Pest megyében, ahol az elmúlt öt évben óriási mértékben megnövekedett a lakosság. Ezeken, a jellemzően csodaszép helyeken a legdurvább esetekben 30-40 százalékkal élnek most többen, mint 2016-ban. A növekedés tehát elképesztően látványos. Mindez persze egyáltalán nem véletlen, Budapesten egyre drágábbak a lakások, relatíve kevés új lakás is épül, amiknek az árából a fővárosi agglomerációban akár egy szép házat is lehet venni. A tendencia tehát valós, a népességi számok mindezt egyértelműen alátámasztják.

A tíz község, ahol a lakosságszám a legelképesztőbb módon megugrott: Délegyháza, Nagytarcsa, Remeteszőlős, Pócsmegyer, Vácduka, Szada, Erdőkertes, Tóalmás, Herceghalom, Pilisborosjenő.

A népességnövekedés mértékben 10. helyen álló településen is több mint 10 százalékos volt a lakosságszám-növekedés az elmúlt öt évben.

Remeteszőlős

A harmadik legnagyobb népességnövekedéssel büszkélkedő Pest megyei település Remeteszőlős, öt év alatt a népesség itt 32,38 százalékot nőtt. Míg 2016-ban 816-an lakták, addigra most már 1 081-en.

Pilisborosjenő

Pilisborosjenő fért fel utolsóként a 10-es listára, ahol összesen 12,7 százalékkal emelkedett a népesség 5 év alatt. Így most a településen már több mint négyezren, 4 198-an laknak, miközben 2016-ban az itt élők száma 3 725 volt. 

 

(Pénzcentrum)

 

Címkék: , ,