Pilisborosjenő megoldást keres a vízelvezetésre

14:14 | 2020 06. 19.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Ahogy arról a térségben élők értesültek, június 14-én, vasárnap, a kora délutáni órákban a heves esőzés következtében óriási kár alakult ki a 10-es út pilisborosjenői szakaszán. A hegyoldalban húzódó Tücsök utca aszfaltját ugyanis a hömpölygő víz felszántotta, s a főútra hordta. Információink szerint az említett utcát a választások előtt újították fel, most azonban megoldást kell találni arra, hogy többet ne fordulhasson elő hasonló eset.

Pilisborosjenő Önkormányzata dolgozik a megoldáson

“A helyszíni egyeztetés alapján körvonalazódó terv – amelyet Dr. Szente Kálmán, Solymár polgármestere és Magyar Közút is jó iránynak tart – nagy vonalakban a következő: A mezőről lezúduló vizet még fent összegyűjtjük, majd a Tücsök utca alatt leeresztve és a 10-es út alatt átvezetve a solymári szántóföldekre engedjük” – áll a település honlapján.

Június 15-én ideiglenes árokrendszert alakítottak ki annak érdekében, hogy a Tücsök utca feletti mezőgazdasági területről lezúduló víz a végleges megoldásig se tudja tovább mosni az utat.

Fotó: 10-es út Facebook csoport

A polgármester egyeztetett a Belügyminisztériummal új Vis Maior pályázat benyújtása kapcsán hozzávetőlegesen 40 millió forint értékben. “Ez az összeg – a tavaly igényelt forrás többszöröse, tehát megfelelő fedezetet biztosíthat ahhoz, hogy mind a vízelvezetés, mind az új útburkolat megfelelő színvonalon legyen kivitelezhető.”

A település vezetősége eközben a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a Magyar Közúttal is egyeztet, megtörtént a szakértők felkérése a helyreállítás terv elkészítésére.

Hétvégén várhatóan a meglévő árokrendszert ismételten megerősítik, illetve az újabb eső hozta hordalékot eltávolítják. 

Pilisborosjenő Önkormányzata folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a következő lépésekről, mely a település honlapján, ITT követhető

Címkék: , , , , ,