Pótlóbuszok járnak az esztergomi vonal egyes szakaszain szeptember elején

13:13 | 2022 09. 01.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

A Budapest-Esztergom vasútvonalon az első két szeptemberi hétvégén pályakarbantartást (vágányszabályozást, ágyazatrostálást) végeznek – tájékoztat a MÁV.

Piliscsaba és Dorog között szeptember 2-án 22 órától 5-én hajnali 5 óráig lesznek korlátozások. A munkálatok miatt a térségben két vasúti átjárót lezárnak a közúti forgalom elől is, de csak egy-egy éjszakai kisforgalmú időszakban:

  • Pilisjászfalun az Állomás utcai vasúti átjárót szeptember 3-án 19 órától 4-én éjjel 2 óráig (a településen belül kell kerülőt tenni)
  • Piliscsév megállóhelynél a Piliscsévi bekötőúton lévő vasúti átjárót (11125 számú út) szeptember 3-án 19 órától 4-én éjjel 2 óráig

A vasúton utazókat érintő változások, hogy péntek estétől hétfő hajnalig az S72-es, a G72-es és a Z72-es vonatok helyett Piliscsaba és Esztergom között pótlóbuszok közlekednek.

Módosított menetrend>>>

Térkép a megváltozott közlekedési rendről>>>

Pilisvörösvár és Dorog között szeptember 9-én 21:45-től 12-én hajnali 5 óráig lesznek korlátozások. A munkálatok miatt a térségben három vasúti átjárót lezárnak a közúti forgalom elől is, de csak egy-egy éjszakai kisforgalmú időszakban:

  • Leányvár és Dorog között a 117-es főutat (Kesztölci út) a kesztölci leágazónál szeptember 9-én 19 órától 10-én éjjel 2 óráig (Dorog felé kell kerülőt tenni)
  • Piliscsabán a Kenderesi utcai vasúti átjárót szeptember 11-én 19 órától 12-én éjjel 2 óráig
  • Piliscsabán a Szent László utcai/Egyetem utcai vasúti átjárót szeptember 11-én 20 órától 12-én hajnali 3 óráig (Piliscsabán a településen belül kell kerülőt tenni)

A vasúton utazókat érintő változások, hogy péntek estétől hétfő hajnalig az S72-es, a G72-es, a Z72-es és az S76-os vonatok helyett a főútvonalon Pilisvörösvár és Esztergom között pótlóbuszok közlekednek; Pilisvörösvár állomásról Szabadságliget és Piliscsaba állomásról Klotildliget csatlakozó kisbuszokkal érhető el.

Módosított menetrend>>>

Térkép a megváltozott közlekedési rendről>>>

Egyik hétvégi korlátozás sem érinti az Esztergom-Komárom vonalon közlekedő vonatokat, menetrendjükben nem lesz változás.

MÁVINFORM

Címkék: , , , ,