Tömegközlekedés a hosszú hétvégén

10:52 | 2021 08. 19.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – az ünnephez igazították a járatok közlekedési rendjét. Augusztus 19-én a vonatok a pénteki, 20-án a szombati, 21-én az ünnepi, 22-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Az eddigi tapasztalatok és előrejelzések alapján a hosszú hétvégén megnövekedett utazási igény várható, emiatt érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket. Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is. 

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 22-én éjfélig vehetik igénybe.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik

Augusztus 19-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon, 20-án pénteken a munkaszüneti napokon (a hetek első munkanapját megelőző napokon közlekedő járatok kivételével), 21-én szombaton a szabadnapokon, 22-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási szünetes munkanapját napját megelőző munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszjáratok. 23-án, hétfőn már a hét első munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Egyes helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, melyekről a társaság honlapján a települések aloldalain érhetők el információk.

A MÁV-HÉV járatai eltérő közlekedési rendben járnak

2021. augusztus 20-án napközben a HÉV-szerelvények és a H7-es pótlóbuszok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak.

H5-ös HÉV: 16:30-tól üzemzárásig minden vonat hat kocsival közlekedik. A szerelvények 21 óra után módosított menetrend szerint, sűrűbben indulnak a végállomásokról. A vonal budapesti szakaszán 21:18 és 22:48 között 6-8 percenként, 22:48 és 23:28 között 10 percenként jár a HÉV.

A Hév járatok menetrendje a az alábbi oldalon található meg, az utazás dátumának és időpontjának megadásával pedig a BKK FUTÁR utazástervezőben is lekérdezhető.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Címkék: , , , , , , , ,