Újabb eljárás indul illegális szemétlerakás miatt Solymáron

11:07 | 2020 06. 08.

Kategóriák: Közélet

A Solymári Településüzemeltetési Kft. jelezte a köztéri szemetesek ürítésekor, hogy a Templom tér egyik gyűjtőedényébe ismét háztartási hulladékkal teli zsákot tettek – áll a település honlapján. A szabálysértési eljárás megindult a tettes ellen.

Egyre több az illegális szemétlerakás belterületen és külterületen egyaránt. Kérjük, továbbra is segítsék munkánkat azzal, hogyha szemtanúivá válnak ilyen cselekvésnek, fotózzák/videózzák le és értesítsék a Solymári Polgármesteri Hivatalt az info@solymar.hu e-mail címen, vagy a 06 26 560 600-as telefonszámon, vagy hívják a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

A tévhittel ellentétben, az elkövetőről készült fotó/videó felvétel nem sért személyiségi jogokat, mivel a kapott felvételeket a hivatal/rendőrség nem teszi nyilvánossá, így a bejelentő ellen személyiségi jogi per nem indítható!

A természetkárosítás bűncselekmény, amelynek büntetési tétele magánszemélyek esetén akár 200 ezer forint, míg cégek esetében akár a 2 millió forintot is eléri.

“Fogjunk össze Solymárért, az illegális szemétlerakás megfékezéséért, segítsék munkánkat, azzal, hogy bejelentik, ha ilyet látnak!”

Címkék: , , ,