URH rádiót és díjat is kaphatnak a pilisvörösvári polgárőrök

07:16 | 2017 10. 15.

Kategóriák: Al kiemelt, Közélet

Pilisvörösvár képviselő-testülete szeptember 28-i ülésén egyhangúan döntött arról, hogy a Vörösvári Napok biztosításában nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt a Pilisvörösvári Polgárőr Egyesület és a Liget Polgárőr Egyesület számára a helyi rendezvények lebonyolításához használandó 5-5 URH rádió készüléket vásárol.

A képviselő-testület az eszközök megvásárlásához szükség összeget a Vörösvári Napok többletbevételéből biztosítja.

A rendőröknek Erzsébet-utalvány jár

Természetesen nem kizárólag a helyi polgárőrök teljesítettek szolgálatot a Vörösvári Napok ideje alatt, hiszen a rendőrök is ügyeltek a biztonságra. Éppen ezért a képviselő-testület a Pilisvörösvári Rendőrőrs 12 dolgozójának fejenként nettó 12 700 forint értékű Erzsébet-utalványt, míg Papik András pilisvörösvári körzeti megbízottnak, mint a rendőrségi egység vezetőjének nettó 20 000 forint értékű megbízási díjat biztosít jutalomként.

A képviselő-testület arra is felkérte Gromon István polgármestert, hogy a rendőröknek szánt utalványokat és a polgárőröknek vásárolt URH készülékeket ünnepélyes formában adja át az érintetteknek, és tolmácsolja nekik a képviselő-testület elismerését, köszönetét. Az elismerést az is bizonyítja, hogy a sok más döntéssel ellentétben ezúttal mind a 12 képviselő igennel szavazott.

Az Erzsébet-utalványokra és az URH rádiókra szánt össze a döntés szerint maximum bruttó 330 000 forint lehet – derült ki a szeptember 28-i ülés jegyzőkönyvéből.

Steckl Mátyás lehet az év polgárőre

Szeptember végén szintén egyetértés volt abban a döntésben, hogy Steckl Mátyás polgárőrt, településőrt, a Pilisvörösvári Polgárőr Egyesület tagját, a szervezet korábbi elnökét több évtizedes, kiemelkedő polgárőri és több éves településőri tevékenységének elismeréseként felterjesszék az „Év Polgárőre Díj” adományozására.

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , ,