A zsámbéki városházán már lobog a babazászló

08:04 | 2020 08. 28.

Kategóriák: Fő kiemelt, Közélet

Több város mellett egy térségi településen is különleges zászlóval hirdetik a hagyományos családmodell értékeit. Néhány napja a nemzeti lobogó mellett Zsámbékon is lengedeznek gólyás babazászlók a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány segítségével.

“Egy gyermek születése áldás. Mi itt, Zsámbékon bőven részesülünk ebből az áldásból. Van miért hálásnak lennünk. Az újszülőtt gyermekek tiszteletére ültetett fák és az anyagi támogatás mellett, ilyen módon is szeretnénk kifejezni támogatásunkat, és köszönetünket a gyermeket vállaló családok irányába” – fogalmazott Horváth László polgármester, miután Zsámbék városházájára is kikerültek a rózsaszín és kék, gólyákat ábrázoló babazászlók.

“Ma a lány és fiú gyermekekre gondolva, mindkét színben kihelyeztük ezeket a Polgármesteri Hivatal homlokzatára.
Ünnepeljük és őrizzük együtt értékeinket!” – hangsúlyozta a városvezető.

“2011-ben Oberfrank Pál ötlete alapján országos szintű és reményeink szerint hagyományteremtő kezdeményezést indítottunk útjára, melynek keretében a csatlakozó önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt zászlót tűznek ki épületeikre, ha újszülött érkezik közéjük” – olvasható a haromkiralyfi.hu oldalon a hagyományos családok védelme érdekében az elmúlt napokban felerősödő kezdeményezésről. Több önkormányzatnál ugyanis az LMBTQ propagandát erősítő szivárványos zászlók kihelyezésére válaszul hirdetik ilyen módon a klasszikus családmodell értékeit.

Babaköszöntő zászlók a babazaszlo@3kiralyfi.hu email címen rendelhetők rózsaszín és kék színekben.

(Varkapu.info)

Címkék: ,