Március 15-i megemlékezések a térségben

10:01 | 2019 03. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Kultúra

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére a környék településein koszorúzást és ünnepi műsorokat rendeznek. A Varkapu.info a hagyományokhoz híven, idén is összegyűjtötte a térség rendezvényeit.

Budakalász

Budakalász Város Önkormányzata és a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár március 15-én a Budai úti Szent Kereszt Felmagasztalása-templom kertjében ünnepi megemlékezést szervez. Közreműködik a Kamp Kapelle és a helyi iskolások. 
Részletes program>>>

Nagykovácsi

Huszár volt a nagyapám is címmel a helyi óvodások műsorát, majd az általános iskolások programját láthatják a résztvevők. A Tisza István téren, az emlékkőnél koszorúzással zárul a megemlékezés.
Részletes program>>>

Páty

Március 14-én a Pátyi Székely Kör Pilvax Kávéházzal várja az érdeklődőket, míg március 15-én Páty Község Kórusa előadását hallhatják a megemlékezők. Ezután a helyi iskolások műsora és a Vértes Egyesület huszárjainak csatajelenete következik.
Részletes program>>>

Perbál

A nemzeti ünnep alkalmából polgármesteri beszéd, koszorúzás és a helyi iskola tanulóink előadása várható a településen.
Részletes program>>>

Pilisborosjenő

Március 13-án a művelődési háznál elhelyezett Kossuth-táblánál koszorúzással adóznak a hősök emlékére, majd az általános iskolások műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.
Részletes program>>>

Piliscsaba

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen beszédet mond Farkas András polgármester és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő. A városháza előtti téren koszorúzás várható.
Részletes program>>>

Pilisszántó

Megemlékezés

Az 1848/49-es szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésen koszorúzás lesz a Petőfi szobornál és a temetőnél. Közreműködnek a pilisszántói szlovák iskola tanulói.
Részletes program>>>

Gyerekprogram

A Magocska Családi Játszóműhely várja a gyerekeket Tengeri Attila interaktív, zenés műsorára és kézműves barkácsolásra, az ünnep jegyében.
Részletes program>>>

Pilisszentiván

Lovashuszárok és fúvósok kíséretében koszorúzás várható a Fő téren, majd a díszteremben ünnepi műsort tartanak, mely során színpadra lép a Dunazug együttes, a Pilisszentiváni Fúvószenekar és a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport is. Az eseményen átadják a Pilisszentivánért Emlékérmeket.
Részletes program>>>

Pilisszentkereszt

A megemlékezésen közreműködik Borbély Mihály tárogató, Kossuth és Liszt Ferenc díjas zenész, az Equidom Lovasklub és a “Psszt” Pilisi Színjátszók Társulata.
Részletes program>>>

Pilisvörösvár

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére városi ünnepséget rendeznek a Hősök terén. A polgármesteri beszédet követően a helyi iskolások és a Német Nemzetiségi Fúvószenekar lép a résztvevők elé. Közreműködik az Equidom Lovas Klub Egyesület.
Részletes program>>>

Pomáz

Március 14-én fáklyás felvonulás indul a művelődési háztól a városháza parkjában álló kopjafáig, ahol toborzó tánccal és forró teával várják a résztvevőket. Március 15-én, a városi ünnepséget követően közösen indulnak a megemlékezők a Kő-hegyi Petőfi-pihenőhöz.
Részletes program>>>

Solymár

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepségen közreműködik a Cédrus Táncegyüttes és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola versmondói. Átadják a Solymár Kiváló Diáksportolója, a Solymár Kiváló Tanulója és az Ifjúsági Közösségi Munkáért járó díjakat.
Részletes program>>>

Tinnye

A megemlékezésen az óvodások és iskolások műsorát tekinthetik meg a résztvevők. A program fényét Bakos Kornélia operaénekes emeli.
Részletes program>>>

Zsámbék

Március 14-én a művelődési házban ünnepi műsorral várják a megemlékezőket, majd a résztvevők fáklyákkal és zászlókkal indulhatnak megkoszorúzni Kluka Mihály honvéd tizedes sírját. Március 15-én ökumenikus imát tartanak a református templomban.
Részletes program>>>

(Varkapu.info)

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,