Megjelent az aktív turisztikai hálózatok fejlesztésére kiírt pályázat Pest megyében

06:31 | 2016 03. 13.

Kategóriák: Pályázatok

Megjelent az „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” című (VEKOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás a Széchenyi 2020 keretében budapesti és pest megyei megvalósítású projektekhez.

Megjelent az „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” című (VEKOP-4.1.1-15 kódszámú) felhívás a Széchenyi 2020 keretében budapesti és pest megyei megvalósítású projektekhez.

 
A felhívásban nevesített szervezetek, valamint a konzurciumi pályázók 100%-os támogatási intenzitás mellett akár 2 milliárd forintos támogatásban is részesülhetnek.
 
A Felhívás célja, hogy a természetjárás tág értelmezésével, a természetben megvalósuló, környezetbarát szabadidős tevékenységek integrált kapcsolatrendszerét hozza létre.
 
A Felhívás négy járásmód fejlesztését öleli fel (gyalogos, kerékpáros, lovas, kenus), hozzájárulva Magyarországon az országos hálózatok kiépítésével az aktív és ökoturizmus kínálatának bővítéséhez. A megvalósuló fejlesztések minden korosztály számára megteremtik Magyarország megismerésének, biztonságos bejárhatóságának lehetőségét. A tematikus utak, hálózatok fejlesztésének alappillére, hogy a teljes nyomvonal fejlesztése egységesen, rendszerszerűen valósuljon meg, és ezáltal járuljon hozzá a turisztikai szezon meghosszabbításához, a vendégszám növekedéséhez. A rendszer minden elemét – vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, kulturális kínálatra – egységes sűrűséggel és egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy a tematikus út piacképes termékké tudjon válni. A hálózatok kialakulásának alapvető feltétele az egységes tematika és az ezt kiegészítő, a bejárhatósághoz igazodó, azonos típusú és minőségi színvonalú szolgáltatáskínálat.
 
A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,2 milliárd forint. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege projektenként, egy támogatási kérelem keretében: minimum 200 000 000 Ft, maximum 2 000 000 000 Ft, a támogatás maximális mértéke pedig az összes elszámolható költség maximum 100%-a.
 
A felhívás keretében a felhívásban nevesített szervezetek nyújthatnak be (önállóan vagy konzorcium vezetőként) támogatási kérelmet: Magyar Természetjáró Szövetség, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség, NIF Zrt., Kerékpáros Magyarország Szövetség. Kizárólag konzorciumi tagként a következő szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: helyi önkormányzat, egyéb szövetségek, egyesület, egyházi jogi személy, nonprofit korlátolt felelősségű társaság, nonprofit részvénytársaság, központi költségvetési szerv, illetve olyan gazdasági társaságok, amelyekben többségi tulajdonrésszel rendelkezik a költségvetési szerv; 100%-ban állami tulajdonú gazdasági társaságok (pl. állami erdészeti zártkörűen működő részvénytársaságok).
 
A támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 11-től 2016. december 30-ig folyamatosan lehetséges.
 
 
(palyazatihirek.eu; palyazat.gov.hu)
 

Címkék: , ,