6 inspiráló sporttal kapcsolatos történet, amiről tudnod kell

09:13 | 2019 05. 31.

Kategóriák: Sport

Ha rossz dolgok is történnek körülöttünk, az alábbi inspiráló történetek biztosan adnak egy olyan löketet, ami által új motivációt kaphatunk, hogy igenis bármire képesek vagyunk, amit kitűztünk magunk elé végcélként. Hat olyan történetet olvashatunk, amelyek új erőt adhatnak a mindennapokhoz, a munkához és ahhoz, hogy soha ne adjuk fel.

  1. Piotr Malachowski olimpikon jótékony adakozása

A lengyel származású diszkoszvető Piotr Malachowski ezüst érmet nyert a riói olimpián. Azonban szinte azonnal árverésre bocsájtotta a medált azért, hogy egy rákos betegséggel küzdő három éves kisfiún segíthessen. A fő cél annyi pénz összegyűjtése volt, hogy a kisfiú látását megmenthesse egy speciális műtéti beavatkozás New York városában. Egy lengyel alapítvány sikeresen összeszedte a műtéthez szükséges összeg harmadát körülbelül, így Malachowski a maradékot kívánta összehozni a medál segítségével. Az olimpikon azonban hamarosan bejelentette a Facebookon, hogy jelentkezett egy nagyon tehetős lengyel házaspár, akik szeretnék kifizetni a hiányzó összeget.

  1. „Semmi sem lehetetlen”

Az egyiptomi származású Ibrahim Hamadtou paralimpikon szenzációs asztali tenisz teljesítménye felbolygatta az egész internetet a „Nothing is Impossible” YouTube videójával. 2016-ban állt ki a nagy világ elé, hogy bemutassa elképesztő ügyességét és tehetségét, valamint bebizonyította, hogy valóban nem létezik lehetetlen. A kéz nélküli játék hihetetlennek tűnik, pedig Hamadtou számára egyáltalán nem az. A paralimpikon gyermekkorában egy baleset során vesztette el karjait, azonban megtalálta a módját az asztali teniszezésnek is: szája segítségével használja az ütőt, és a labdát a lábaival szerválja.

  1. Virágot a virágnak!

A kaliforniai FootHill gimnázium egyik pompomlányát, Ashley Adamietz-et sajnálatos módon leukémiával diagnosztizáltak, ezért úgy döntött az amerikai futball csapat, hogy egy meccs után meglepik a lányt egy narancssárga rózsacsokorral. Megható és szívszorító jelenet, amely megmutatja, hogy ez a csapat együtt van társaival, bármi is történjék. Az amerikai futball népszerű sportágnak számít világszerte, amire természetesen fogadni is lehet (1xbet alternative link).

  1. Négy Paralimpikon hatalmas sikere

A Paralimpiai játékok nem mindig aratnak akkora sikereket és nézettséget, mint az Olimpiai játékok. Azonban még ha nem is tudunk róla, óriási eredmények születnek egy-egy paralimpiai verseny alkalmával. Példának okáért az algériai Abdellatif és Fouad Baka, az etióp származású Tamiru Demisse és a kenyai Henry Kirwa gyorsabban futották az 1500 métert, mint az amerikai Matthew Centrowitz Jr. olimpikon.

Abdellatif Baka aranyérmes versenyidője 3:48:29, amellyel világcsúcsot döntött meg. Centrowitz olimpiai idője pedig 3:50:00 volt.

  1. Shaun Barker visszatérése a súlyos sérülés után

Shaun Barker elképesztő visszatérése igazán inspiráló történet. Az akkoriban a Derby County FC játékosaként az angol labdarugó olyan térdsérülést szenvedett, amiből nem igen lehet felépülni olyan mértékben, hogy a teljesítménye a régi legyen. Ennek ellenére négy évvel később és öt műtét után visszatért Barker a profi labdarúgáshoz, immár egy új csapathoz, a Burton Albion FC-hez igazolt. „Új” pályafutását egy Derby elleni meccsen kezdte.

  1. Az életveszélyes baleset után aranyérmet nyer Alex Zanardi

2001-ben Alex Zanardi a Formula 1-es versenyző olyan súlyos balesetet szenvedett egy verseny közben, hogy amputálni kellett mindkét lábát. Ma az olasz származású Zanardi négyszeres paralimpiai bajnok kézi kerékpározásban.

A tragikus baleset ellenére talpra állt, és megtalálta újabb örömét a kézi kerékpározásban, amiért nagyon hálás és szerencsésnek érzi magát. Megbecsüli az életét, pozitív gondolkodással éli mindennapjait, valamint hálás azért, hogy újra kiteljesedhetett egy sportban.

Címkék: , ,