Sporttörtenelmet írtak a helyi kerékpárosok az ausztráliai Világbajnokságon

06:45 | 2017 09. 10.

Kategóriák: Sport

Az ausztráliai montenbike Világbajnokságon helyi kerékpárosaink csapatváltóban és egyéniben is fantasztikus eredményeket értek el.

Az ausztráliai montenbike Világbajnokságon helyi kerékpárosaink csapatváltóban és egyéniben is fantasztikus eredményeket értek el.

Ahogy arról korábban írtunk, a csapatváltó a nagyszerű 9. helyet érte el Benkó Barbara (Pilisvörösvár), Dina Márton, Fetter Erik (Pilisvörösvár), Buzsáki Virág (Piliscsaba) és Valter Attila közreműködésével.

Azonban a helyi sportolók egyéni számokban is elindultak. Buzsáki Virág junior kategóriában 11. helyen zárt, míg Fetter Erik 28-ként tekert be a célba. 

Büszkék lehetünk Benkó Barbarára is, aki 9. helyezett lett a versenyen. Ez egyben sporttörténemi pillanat is, hiszen a pilisvörösvári sportoló az első magyar kerékpáros, aki világbajnkságon a legjobb tízbe tekerte be magát. 

“Nyugodtan mondhatom hogy életem egyik legkeményebb és legjobb versenye volt! Mélyről indultam, de örülök, hogy meg tudtam mutatni, mire vagyok képes! Nagyon hálás vagyok edzőm, Lengyel Tamás munkájáért és segítségéért, bármiről is legyen szó, ez legalább annyira az ő sikere is! Otthoni kis háttércsapatom és családom nélkül ez biztosan nem sikerült volna! Köszönöm!” – olvasható Barbi Facebook-oldalán.

Gratulálunk a helyi kerékpárosoknak!

(Varkapu.info)

Címkék: , , , , , , , ,