Ismét lesz uszoda Piliscsabán?

08:34 | 2017 09. 05.

Kategóriák: Sport

„A hétfői fejlesztési bizottsági ülés egyik témája volt, hogy a FÉBÉ Evangélikus Szeretetszolgálat (SILO) által üzemeltetett helyi uszoda 2014. október 31. óta műszaki hibák miatt szünetelteti működését. Az intézmény új vezetése arra törekszik hogy az uszoda újra működhessen” – írja Simon Gyula, piliscsabai képviselő hivatalos Facebook-oldalán.

 
Dávid István, a FÉBÉ jelenlegi intézményvezetője a bizottsági ülésen elmondta, hogy saját műszaki alkalmazottaival elkezdték az uszoda hibáinak feltárását, melyek eredményre vezettek. Ezért kérelemmel fordult Piliscsaba Város Önkormányzatához, hogy támogassa az uszoda felújítását, ami óvatos becslések szerint kb. 5 millió Ft ba kerülne. Ehhez 1 millió Ft támogatást kért.
 
„A bizottság támogatta a javaslatot, de kértük, hogy egy írásos megállapodás szülessen, miszerint a piliscsabai gyermekek, és polgárok a támogatás fejében igénybe vehessék a szolgáltatást, hiszen amióta a helyi uszoda bezárt, Dorogra és egyéb környékbeli uszodákba kénytelenek járni” – áll a közleményben.
 
Az ügy a pénzügyi bizottság után kerül a testület elé.
 
(Varkapu.info)
 
Címkék: , ,