Benkó Barbi negyedik Val di Sole-ban, második a világkupa összetettben!

05:39 | 2011 08. 23.

Kategóriák: Sport

A hétvégén az olaszországi Val di Sole-ban rendezett világkupa futamon álltak rajthoz a mountain-bike szakág legjobbjai, köztük több magyar versenyző is. A legjobb hazai eredményt Benkó Barbi szállította, az U23-as női futamban negyedik lett és megőrizte a VK összetettjében a második helyét is.

A hétvégén az olaszországi Val di Sole-ban rendezett világkupa futamon álltak rajthoz a mountain-bike szakág legjobbjai, köztük több magyar versenyző is. A legjobb hazai eredményt Benkó Barbi szállította, az U23-as női futamban negyedik lett és megőrizte a VK összetettjében a második helyét is.

Az elit férfi futamban ismét a cseh Kulhavy diadalmaskodott, legjobb magyarként Parti András a 39. helyen zárt. Parti csapattársa, a szintén az Euron-One Cube színeiben tekerő Juhász Zsolt, a 23 év alatti férfiak futamában ezúttal a 38. időt hajtotta.

Benkó Barbara naplója az eredményről:

És vége… 7 kemény verseny a Föld összes kontinensén Ausztráliát kivéve. Ha nekem valaki azt mondja év elején, hogy figyelj, 2. leszel összetettben, az jó? Gondolkodás nélkül aláírtam volna. Kimondhatatlanul örülök neki, álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez sikerülni fog, még mindig nehezen tudom elhinni.

Óriási nagy köszönettel tartozom rengeteg embernek, akik nélkül ez természetesen nem sikerült volna: elsősorban a családomnak és a barátaimnak (a teljesség igénye nélkül: Anya, Apa, Anna, Ákos, Krisztián, Grósz Béla, Benics Kálmi és még nagyon sokan), a csapatomnak, mind a srácoknak, mind a személyzetnek, akik rengeteget segítettek és nem csak a technikai hátteret biztosították és természetesen a fanoknak, akik mindig mellettem álltak és szurkoltak a nehéz időkben is! Nagy-nagy köszönet mindenkinek, nem szeretném itt nagyon érzelgősre venni a figurát.:)

Úgy utaztam Val di Sole-ba a csapattal, hogy tudtam, hogy csak matematikai esélyem van az első helyre, emiatt nem is nagyon izgattam magam, de a 2. helyemet mindenképp meg akartam őrizni. És szerencsére sikerült is. A pálya nem kimondottan volt technikás, de voltak benne azért nehéz lefelék, rendkívül komoly erőnlétet, kitartást és ügyességet igényelt, sok idők lehetett veszíteni, ill. nyerni a rövid, trükkös részeken. Mindehhez hozzájött a hőség, ami nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. Méltó volt egy ilyen komoly Világkupa-széria zárására, az egyik legjobb rendezvény volt a sorozatban. 16:30-ra tették át a rajtunk, hogy külön verseny legyen az U23-as hölgyeknek is. Először nagyon ideges lettem, mert nem szeretek és nem is nagyon tudok délután versenyezni, ez meg már majdnem este van, de aztán rájöttem, hogy hiába verem magam és még talán jó edzés is a két hét múlva esedékes Világbajnokságra, ahol is 17:00 órakor lesz a rajtunk… Szerintem ez elég beteg, de ez van…

Szerencsére nem ment olyan rosszul a verseny, Apu még last minute-ban leutazott péntek éjszaka a szombati versenyemre, megbeszéltük, hogy hogyan alakítsuk a napomat, hogy estére fitt legyek a rajtra és be is jött! A rajtot sikerült jól elkapnom, az első körben még együtt haladt egy nagyjából 4 fős élboly, amiből a későbbi győztes ukrán hölgy hamar meglépett, közünk nem volt a tempójához, majd Pauline is adott egy nagyobb gázt, én meg maradtam a 3-4. helyen a lengyel lánnyal. Folyamatosan váltogattuk egymást, majd a 3. körben beszorult a láncom a küllők közé, ott kicsit ellépett, amit már nem tudtam behozni, de utána még távolodott, egyszerűen erősebb volt.

Mögöttünk is szoros volt a helyzet, így próbáltam tartani a helyem és végül a 4. helyen gurultam be a célba. Nagyon örültem neki, mert ez azt jelentette, hogy bár „first looser” pozícióban érkeztem, a dobogóra mégis felállhatok, ugyan is 2. lettem összetettben! Remélem a jövő szezonom csak jobban fog sikerülni!:) Óriási köszönet Apunak és a csapatnak a segítségért, ismét csillagos ötös!

A következő versenyem a Világbajnokság lesz Champéry-ben (SUI): jövő hét szerdán csapatverseny, lehet szurkolni a magyar váltónak, csütörtökön U23 nő! Nem túl ideálisak az időpontok, de muszáj elindulnom a váltóban, remélem nem lesz gond, hogy egymás után napon vannak… www.freecaster.tv ismét élőben adja. Addig majd megpróbálok jelentkezni a helyszínről, jövő hét hétfőn utazom le Apuval, addig Németországban vagyok a csapatközpontban és itt készülök az idei év highlightjára. 

Varkapu.info kommentár:
Benkó Barbinak tiszta szívből gratulál a Varkapu.info csapata, hiszen ilyen eredményt tudomásunk szerint magyar versenyző még nem ért el ebben a sportágban. Köszönjük Barbi, hogy öregbítetted Pilisvörösvár és ezáltal az egész térség hírnevét! Csak így tovább!

(velo.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Cikkek Benkó Barbiról
 

Címkék: , , ,