Bagoly költőládát helyeztek el a pilisvörösvári eperfán

14:44 | 2018 03. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Erdő-mező

A napokban osztottuk meg a hírt, miszerint a pilisvörösvári gólyapár idén új fészekben költheti ki fiókáit, és most újabb jó hírrel szolgálhatunk a madárbarátoknak. Ugyanis a Szebb Környezetünkért Egyesület a pilisvörösvári tűzoltók segítségével és az önkormányzat hozzájárulásával bagolyodút helyezett el a Templom téri védett eperfán március 10-én, szombaton.

Majdnem egy órányi munkával a lehető legmagasabbra helyezték el a költőládát a tűzoltók, épp úgy, ahogy azt a Magyar Madártani Egyesület javasolta.

“A vörösváriak emlékezete szerint korábban is lakott ezen a fán macskabagoly, valószínű, hogy már idén megtelepszik egy pár az odúban, és hamarosan kiköltik a bagolyfiókákat” – olvasható a Szebb Környezetünkért Egyesület közleményében. 

A költőláda elhelyezését szervező egyesület köszönetet mond mindenkinek, aki segített , és reméli, hogy ezzel a különleges látványossággal még ismertebbé válik ez a természeti kincsünk – az öreg eperfa – a vörösváriak és az idelátogatók körében.

A Szebb Környezetünkért Egyesület fotói:

Kapcsolódó cikk:

Mit tehetünk, ha széncinege költözött a postaládába? – A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülthez (MME) minden évben több információ is érkezik postaládában fészkelő széncinegékről. A megfigyelések alapján a jelenség országosan általánosnak, sőt, gyakorinak tekinthető. Tovább olvasom>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,